Recept zoekresultatenPastinaak uit de oven met yoghurtsaus
Delhaize logo
  • Pastinaak uit de oven met yoghurtsaus
    A

Pastinaak uit de oven met yoghurtsaus

Pastinaak uit de oven met yoghurtsausA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 6 grote pastinaken (± 1,2 kg)
  • 1 el gedroogde veenbessen
  • 180 g volle natuuryoghurt
  • 3 el olijfolie
  • 4 takjes munt
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 6 grote pastinaken (± 1,2 kg)
  • 1 el gedroogde veenbessen
  • 180 g volle natuuryoghurt
  • 3 el olijfolie
  • 4 takjes munt
  • 1 teentje knoflook
  • peper

Begin met koken

: 10 min. + 45 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pastinaken en snijd ze overlangs in 6. Bedek een ovenplaat met bakpapier, schik er de pastinaakstukken op en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met peper, met zout en schuif 45 min. in de oven.
2
Meng de yoghurt met de helft van de fijngehakte muntblaadjes, het geperste teentje knoflook, peper en zout.
3
Serveer de pastinaken met de saus en de gedroogde veenbessen bij het aperitief. Werk af met munt.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pastinaken en snijd ze overlangs in 6. Bedek een ovenplaat met bakpapier, schik er de pastinaakstukken op en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met peper, met zout en schuif 45 min. in de oven.
2
Meng de yoghurt met de helft van de fijngehakte muntblaadjes, het geperste teentje knoflook, peper en zout.
3
Serveer de pastinaken met de saus en de gedroogde veenbessen bij het aperitief. Werk af met munt.
Nutritionele informatie
A
Energie: 152 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Vegetarisch
Hapjes

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Gedroogde veenbessen
1 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Pastinaak | Geschoond
Delhaize Pastinaak | Geschoond
2 × 300 gr
2
19
Yoghurt | Vol | Natuur
Delhaize Yoghurt | Vol | Natuur
180 gr
0
71
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
2de tegen -40%
4
29
Totaal:
€6,58