1
Verwarm de oven voor op 180°C. Borstel de ongeschilde groenten schoon. Snijd ze in grote stukken en meng ze in een grote schaal met de helft van de olijfolie, de rozemarijn, de oregano, de helft van de tijm, de ongepelde gehalveerde teentjes knoflook, peper en zout. Schuif 1u. in de oven en meng intussen af en toe.
2
Maak de emulsie: doe de melk, 1 l water, de bouillonblokjes, het laurierblaadje en de tijm in een grote steelpan. Voeg de grof gehakte parmigiano toe en warm zachtjes op. Laat alles gedurende 1u. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Breng verder op smaak.
3
Plooi de grietfilets in 3. Schik ze in een grote geoliede ovenschaal, besprenkel ze met een scheutje olijfolie. Kruid de vis met peper en zout. Schuif de schaal 8 min. in de oven (boven de groenten).
4
Giet de basis voor de emulsie door een puntzeef. Voeg de boter in kleine stukken toe en mix tot een schuimige en luchtige saus. Overgiet de grietfilets met de emulsie en serveer er de gegrilde groenten bij. Werk af met tijm.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Borstel de ongeschilde groenten schoon. Snijd ze in grote stukken en meng ze in een grote schaal met de helft van de olijfolie, de rozemarijn, de oregano, de helft van de tijm, de ongepelde gehalveerde teentjes knoflook, peper en zout. Schuif 1u. in de oven en meng intussen af en toe.
2
Maak de emulsie: doe de melk, 1 l water, de bouillonblokjes, het laurierblaadje en de tijm in een grote steelpan. Voeg de grof gehakte parmigiano toe en warm zachtjes op. Laat alles gedurende 1u. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Breng verder op smaak.
3
Plooi de grietfilets in 3. Schik ze in een grote geoliede ovenschaal, besprenkel ze met een scheutje olijfolie. Kruid de vis met peper en zout. Schuif de schaal 8 min. in de oven (boven de groenten).
4
Giet de basis voor de emulsie door een puntzeef. Voeg de boter in kleine stukken toe en mix tot een schuimige en luchtige saus. Overgiet de grietfilets met de emulsie en serveer er de gegrilde groenten bij. Werk af met tijm.