1
Kook de witte bonen volgens de instructies op de verpakking. (Vergeet ze niet de avond ervoor al te weken!)
2
Verwarm de oven voor op 220°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de ongeschilde (ze zijn immers bio!) wortelen in 2 en snijd elke helft nog eens overlangs in 2. Schik de wortelen met de snijkant naar onder op de ovenplaat. Leg er de gehalveerde trostomaten op, met de snijkant naar boven. Voeg 4 ongepelde teentjes knoflook toe. Besprenkel met 2 el olijfolie, kruid met peper, met zout en bestrooi met takjes tijm en rozemarijn. Schuif 35 min. in de oven.
3
Snipper 2 teentjes knoflook en de rode uien fijn. Fruit ze 5 min op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 5 el olijfolie. Voeg de gepelde tomatenblokjes toe, samen met de koriander, het komijnpoeder en, naar eigen smaak, chili. Breng aan de kook en laat 25 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Voeg de uitgelekte piquillo paprika’s en de gekookte bonen toe. Breng verder op smaak en laat nog 5 min. koken.
4
Meng de yoghurt met 1 el olijfolie, peper en zout. Serveer de chili en de geroosterde groenten heel warm op met de yoghurtsaus. Voeg eventueel rode peper toe, naar eigen smaak.
1
Kook de witte bonen volgens de instructies op de verpakking. (Vergeet ze niet de avond ervoor al te weken!)
2
Verwarm de oven voor op 220°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de ongeschilde (ze zijn immers bio!) wortelen in 2 en snijd elke helft nog eens overlangs in 2. Schik de wortelen met de snijkant naar onder op de ovenplaat. Leg er de gehalveerde trostomaten op, met de snijkant naar boven. Voeg 4 ongepelde teentjes knoflook toe. Besprenkel met 2 el olijfolie, kruid met peper, met zout en bestrooi met takjes tijm en rozemarijn. Schuif 35 min. in de oven.
3
Snipper 2 teentjes knoflook en de rode uien fijn. Fruit ze 5 min op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 5 el olijfolie. Voeg de gepelde tomatenblokjes toe, samen met de koriander, het komijnpoeder en, naar eigen smaak, chili. Breng aan de kook en laat 25 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Voeg de uitgelekte piquillo paprika’s en de gekookte bonen toe. Breng verder op smaak en laat nog 5 min. koken.
4
Meng de yoghurt met 1 el olijfolie, peper en zout. Serveer de chili en de geroosterde groenten heel warm op met de yoghurtsaus. Voeg eventueel rode peper toe, naar eigen smaak.