⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenPastinaakrisotto met cantharellen en truffel
Delhaize logo
  • Pastinaakrisotto met cantharellen en truffel
    C

Pastinaakrisotto met cantharellen en truffel

Pastinaakrisotto met cantharellen en truffelC
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 120 g ‘pancetta carbonara’ Rosa dell’Angelo
  • 200 g cantharellen
  • 200 g arborio rijst
  • 40 g parmigiano
  • 2 dl witte wijn
  • 2 blokjes gevogeltebouillon
  • 40 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 grote pastinaken (± 400 g)
  • 1 verse truffel
  • 3 grote sjalotten
  • 1 kruidentuiltje
  • peper
  • 120 g ‘pancetta carbonara’ Rosa dell’Angelo
  • 200 g cantharellen
  • 200 g arborio rijst
  • 40 g parmigiano
  • 2 dl witte wijn
  • 2 blokjes gevogeltebouillon
  • 40 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 grote pastinaken (± 400 g)
  • 1 verse truffel
  • 3 grote sjalotten
  • 1 kruidentuiltje
  • peper

Begin met koken

: 35 min.
1
Schil de pastinaken, snijd ze in heel kleine blokjes en houd apart. Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook. Zet het deksel op de pan en houd warm.
2
Hak 2 sjalotten fijn en fruit ze 2 min. op een zacht vuurtje in een stoofpan met 25 g boter. Voeg de pancetta toe, samen met de geperste teentjes knoflook, en bak op een matig vuurtje goudbruin. Voeg de pastinaakblokjes, de arboriorijst en het kruidentuiltje toe. Fruit ze 2 min., kruid ze met peper en met zout. Giet er de witte wijn bij en laat hem bijna helemaal inkoken. Laat nog 18 à 20 min. sudderen en voeg beetje bij beetje warme bouillon toe naarmate hij geabsorbeerd wordt.
3
Fruit intussen 1 fijngehakte sjalot in een grote braadpan met de olijfolie en de rest van de boter. Voeg de cantharellen na 2 min. toe en bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin. Voeg de gehakte peterselie toe en breng verder op smaak.
4
Roer de geraspte parmigiano onder de risotto, zet het deksel op de pan, haal de pan van het vuur en laat 2 min. rusten. Dien de risotto meteen op met de cantharellen. Rasp met een speciale kleine rasp of een dunschiller de truffel boven elk bord of boven de dienschotel.
1
Schil de pastinaken, snijd ze in heel kleine blokjes en houd apart. Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook. Zet het deksel op de pan en houd warm.
2
Hak 2 sjalotten fijn en fruit ze 2 min. op een zacht vuurtje in een stoofpan met 25 g boter. Voeg de pancetta toe, samen met de geperste teentjes knoflook, en bak op een matig vuurtje goudbruin. Voeg de pastinaakblokjes, de arboriorijst en het kruidentuiltje toe. Fruit ze 2 min., kruid ze met peper en met zout. Giet er de witte wijn bij en laat hem bijna helemaal inkoken. Laat nog 18 à 20 min. sudderen en voeg beetje bij beetje warme bouillon toe naarmate hij geabsorbeerd wordt.
3
Fruit intussen 1 fijngehakte sjalot in een grote braadpan met de olijfolie en de rest van de boter. Voeg de cantharellen na 2 min. toe en bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin. Voeg de gehakte peterselie toe en breng verder op smaak.
4
Roer de geraspte parmigiano onder de risotto, zet het deksel op de pan, haal de pan van het vuur en laat 2 min. rusten. Dien de risotto meteen op met de cantharellen. Rasp met een speciale kleine rasp of een dunschiller de truffel boven elk bord of boven de dienschotel.
Nutritionele informatie
C
Energie: 547 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Italiaans
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Pancetta per carbonara
Rosa Dell Angelo Pancetta per carbonara
120 gr
4
99
Cantharellen
Delhaize Cantharellen
2 × 185 gr
6
75
Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
500 gr
3
39
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Pastinaak | Geschoond
Delhaize Pastinaak | Geschoond
300 gr
2
19
Truffel | Pasta
Gaillard Truffel | Pasta
50 gr
9
39
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Kruidentuiltje | Verpakt
Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
20 gr
1
75

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€51,25