1
Doe de bloem, de koude boter in kleine blokjes, de bloemsuiker, het zout en het amandelpoeder in een slakom. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot fijne kruimels (net als voor een crumble). Gebruik eventueel een keukenrobot, met de platte klopper. Voeg het ei toe en kneed even tot alles mooi vermengd is. Vorm een deegbal, wikkel hem in vershoudfolie en laat 2 à 3 u in de koelkast rusten (of zelfs heel de nacht).
2
Breng de frambozen en de fijne suiker in een steelpan aan de kook. Laat ± 10 min. op een matig vuurtje pruttelen, tot er geen luchtbellen meer verschijnen. Giet de confituur naar eigen smaak door een puntzeef om de pitjes te verwijderen of schep ze meteen in een kom. Laat volledig afkoelen.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg met een deegrol uit tot een vlak van 2 mm dikte. Snijd er cirkels van ± 5 cm diameter uit met een uitsteekring of een klein glas en houd de helft apart. Teken gezichtjes op de andere helft: snijd de ogen uit met een kleine gladde spuitmond of een rietje en de glimlachjes met een klein scherp mesje. Bedek een bakplaat met bakpapier, verdeel er de koekjes over en bak ze 12 min. in de oven (houd in het oog). Laat ze op een rooster afkoelen.
4
Garneer de hele koekjes met confituur (gebruik een spuitzak, dat werkt gemakkelijker) en leg er de uitgesneden koekjes bovenop. Tast snel toe voor een perfect krokant-smeltend effect!
5
Tip: Je kunt de niet-gegarneerde koekjes 2 weken in een metalen doos of in een bokaal bewaren.
1
Doe de bloem, de koude boter in kleine blokjes, de bloemsuiker, het zout en het amandelpoeder in een slakom. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot fijne kruimels (net als voor een crumble). Gebruik eventueel een keukenrobot, met de platte klopper. Voeg het ei toe en kneed even tot alles mooi vermengd is. Vorm een deegbal, wikkel hem in vershoudfolie en laat 2 à 3 u in de koelkast rusten (of zelfs heel de nacht).
2
Breng de frambozen en de fijne suiker in een steelpan aan de kook. Laat ± 10 min. op een matig vuurtje pruttelen, tot er geen luchtbellen meer verschijnen. Giet de confituur naar eigen smaak door een puntzeef om de pitjes te verwijderen of schep ze meteen in een kom. Laat volledig afkoelen.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg met een deegrol uit tot een vlak van 2 mm dikte. Snijd er cirkels van ± 5 cm diameter uit met een uitsteekring of een klein glas en houd de helft apart. Teken gezichtjes op de andere helft: snijd de ogen uit met een kleine gladde spuitmond of een rietje en de glimlachjes met een klein scherp mesje. Bedek een bakplaat met bakpapier, verdeel er de koekjes over en bak ze 12 min. in de oven (houd in het oog). Laat ze op een rooster afkoelen.
4
Garneer de hele koekjes met confituur (gebruik een spuitzak, dat werkt gemakkelijker) en leg er de uitgesneden koekjes bovenop. Tast snel toe voor een perfect krokant-smeltend effect!
5
Tip: Je kunt de niet-gegarneerde koekjes 2 weken in een metalen doos of in een bokaal bewaren.