Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Delhaize logo
  • Lachebekjes
    D

Lachebekjes

LachebekjesD
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
10 porties
  • 1 ei
  • 250 g frambozen
  • 8 g amandelpoeder
  • 100 g bloem
  • 40 g bloemsuiker
  • 160 g fijne kristalsuiker
  • 60 g boter
  • zout
  • 1 ei
  • 250 g frambozen
  • 8 g amandelpoeder
  • 100 g bloem
  • 40 g bloemsuiker
  • 160 g fijne kristalsuiker
  • 60 g boter
  • zout

Begin met koken

: 50 min. + 12 min. kooktijd (+ 2 u koeltijd)
1
Doe de bloem, de koude boter in kleine blokjes, de bloemsuiker, het zout en het amandelpoeder in een slakom. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot fijne kruimels (net als voor een crumble). Gebruik eventueel een keukenrobot, met de platte klopper. Voeg het ei toe en kneed even tot alles mooi vermengd is. Vorm een deegbal, wikkel hem in vershoudfolie en laat 2 à 3 u in de koelkast rusten (of zelfs heel de nacht).
2
Breng de frambozen en de fijne suiker in een steelpan aan de kook. Laat ± 10 min. op een matig vuurtje pruttelen, tot er geen luchtbellen meer verschijnen. Giet de confituur naar eigen smaak door een puntzeef om de pitjes te verwijderen of schep ze meteen in een kom. Laat volledig afkoelen.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg met een deegrol uit tot een vlak van 2 mm dikte. Snijd er cirkels van ± 5 cm diameter uit met een uitsteekring of een klein glas en houd de helft apart. Teken gezichtjes op de andere helft: snijd de ogen uit met een kleine gladde spuitmond of een rietje en de glimlachjes met een klein scherp mesje. Bedek een bakplaat met bakpapier, verdeel er de koekjes over en bak ze 12 min. in de oven (houd in het oog). Laat ze op een rooster afkoelen.
4
Garneer de hele koekjes met confituur (gebruik een spuitzak, dat werkt gemakkelijker) en leg er de uitgesneden koekjes bovenop. Tast snel toe voor een perfect krokant-smeltend effect!
5
Tip: Je kunt de niet-gegarneerde koekjes 2 weken in een metalen doos of in een bokaal bewaren.
1
Doe de bloem, de koude boter in kleine blokjes, de bloemsuiker, het zout en het amandelpoeder in een slakom. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot fijne kruimels (net als voor een crumble). Gebruik eventueel een keukenrobot, met de platte klopper. Voeg het ei toe en kneed even tot alles mooi vermengd is. Vorm een deegbal, wikkel hem in vershoudfolie en laat 2 à 3 u in de koelkast rusten (of zelfs heel de nacht).
2
Breng de frambozen en de fijne suiker in een steelpan aan de kook. Laat ± 10 min. op een matig vuurtje pruttelen, tot er geen luchtbellen meer verschijnen. Giet de confituur naar eigen smaak door een puntzeef om de pitjes te verwijderen of schep ze meteen in een kom. Laat volledig afkoelen.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg met een deegrol uit tot een vlak van 2 mm dikte. Snijd er cirkels van ± 5 cm diameter uit met een uitsteekring of een klein glas en houd de helft apart. Teken gezichtjes op de andere helft: snijd de ogen uit met een kleine gladde spuitmond of een rietje en de glimlachjes met een klein scherp mesje. Bedek een bakplaat met bakpapier, verdeel er de koekjes over en bak ze 12 min. in de oven (houd in het oog). Laat ze op een rooster afkoelen.
4
Garneer de hele koekjes met confituur (gebruik een spuitzak, dat werkt gemakkelijker) en leg er de uitgesneden koekjes bovenop. Tast snel toe voor een perfect krokant-smeltend effect!
5
Tip: Je kunt de niet-gegarneerde koekjes 2 weken in een metalen doos of in een bokaal bewaren.
Nutritionele informatie
D
Per 100g: Energie: 276 kcal - Vetten: 9,2 g - Koolhydraten: 44,1 g - Vezels: 3,3 g - Eiwitten: 3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 276 kcal - Vetten: 9,2 g - Koolhydraten: 44,1 g - Vezels: 3,3 g - Eiwitten: 3 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Dessert

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Frambozen
Delhaize Frambozen
2 × 125 gr
2 voor €5
2
99
Amandelen | Poeder
Vahiné Amandelen | Poeder
125 gr
4
99
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€17,74