Delhaize logo
  • Bearnaisesaus
    D

Bearnaisesaus

door Jeroen De Pauw
BearnaisesausD
Moeilijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 2 eidooiers
  • 2 sjalotten
  • 1 bussel dragon
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 185 g boter
  • 6 bolletjes zwarte peper
  • peper
  • zout
  • 1,5 dl witte azijn
  • 2 eidooiers
  • 2 sjalotten
  • 1 bussel dragon
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 185 g boter
  • 6 bolletjes zwarte peper
  • peper
  • zout
  • 1,5 dl witte azijn

Begin met koken

: 15 min.
1
Maak de gastrique (sausbasis): doe de dragonsteeltjes en de gesnipperde sjalotjes in een steelpan met de azijn, de witte wijn en de peperbollen. Breng aan de kook en laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken.
2
Smelt tegelijkertijd 175 g boter op een heel zacht vuurtje. Hak de dragonblaadjes heel fijn.
3
Klop de eidooiers lichtjes in een steelpan met 1 el water, maar zet de pan niet op het vuur. Giet er al kloppend, beetje bij beetje, de gefilterde gastrique bij. Zet de pan terug op een heel zacht en constant vuurtje en monteer de saus terwijl je blijft kloppen. Laat de bereiding vooral niet koken! De saus wordt romig en gebonden, tot je geen vloeistof meer ziet op de bodem.
4
Klop er, op een heel zacht en constant vuurtje, beetje bij beetje de gesmolten boter onder, tot de saus dik en schuimig wordt.
5
Haal de pan van het vuur, voeg 10 g koude boter toe en de gehakte dragon. Breng verder op smaak en serveer meteen.
6
Héérlijk met gegrilde zalm of rundsvlees.
1
Maak de gastrique (sausbasis): doe de dragonsteeltjes en de gesnipperde sjalotjes in een steelpan met de azijn, de witte wijn en de peperbollen. Breng aan de kook en laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken.
2
Smelt tegelijkertijd 175 g boter op een heel zacht vuurtje. Hak de dragonblaadjes heel fijn.
3
Klop de eidooiers lichtjes in een steelpan met 1 el water, maar zet de pan niet op het vuur. Giet er al kloppend, beetje bij beetje, de gefilterde gastrique bij. Zet de pan terug op een heel zacht en constant vuurtje en monteer de saus terwijl je blijft kloppen. Laat de bereiding vooral niet koken! De saus wordt romig en gebonden, tot je geen vloeistof meer ziet op de bodem.
4
Klop er, op een heel zacht en constant vuurtje, beetje bij beetje de gesmolten boter onder, tot de saus dik en schuimig wordt.
5
Haal de pan van het vuur, voeg 10 g koude boter toe en de gehakte dragon. Breng verder op smaak en serveer meteen.
6
Héérlijk met gegrilde zalm of rundsvlees.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 267 kcal - Vetten: 25,7 g - Koolhydraten: 2,7 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 1,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 267 kcal - Vetten: 25,7 g - Koolhydraten: 2,7 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 1,4 g
Frans
Vegetarisch
Eindejaar
Sauzen

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    4
    79
    Dragon | Verpakt
    Delhaize Dragon | Verpakt
    20 gr
    1
    79
    Bons Ventos Wit
    Bons Ventos Bons Ventos Wit
    75 cl
    €2.99
    2
    99
    €4,99
    Boter | Mini | Zacht
    Carlsbourg Boter | Mini | Zacht
    16 x 12,5 gr
    6
    29
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Natuurazijn
    Delhaize Natuurazijn
    1,5 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    52

    Reeds in je keuken

    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €21,76