Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenOvengroenten met belugalinzen en kokos-currysaus
Delhaize logo
  • Ovengroenten met belugalinzen en kokos-currysaus
    A

Ovengroenten met belugalinzen en kokos-currysaus

door Line Couvreur
Ovengroenten met belugalinzen en kokos-currysausA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g bloemkool
  • 200 g broccoli
  • 1 kleine courgette
  • 1 bussel radijzen
  • 1 ui
  • 4 cm gember
  • 1/2 citroen
  • 1/2 bussel koriander
  • 240 g Belugalinzen
  • 40 cl kokosmelk
  • 1 el rietsuiker
  • 6 el olijfolie
  • 2 el sterke kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • 200 g bloemkool
  • 200 g broccoli
  • 1 kleine courgette
  • 1 bussel radijzen
  • 1 ui
  • 4 cm gember
  • 1/2 citroen
  • 1/2 bussel koriander
  • 240 g Belugalinzen
  • 40 cl kokosmelk
  • 1 el rietsuiker
  • 6 el olijfolie
  • 2 el sterke kerriepoeder
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 225°C. Snijd de courgette overlangs in 4. Snijd de bloemkool en de broccoli in grote stukken. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de groenten over, besprenkel ze met 2 el olijfolie en schuif 20 min. in de oven.
2
Kook de linzen 20 min. in een steelpan, volgens de instructies op de verpakking.
3
Fruit de gesnipperde ui op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 2 el olijfolie en de kerrie. Voeg na 5 min. het sap van de citroen toe, de suiker en de kokosmelk. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de stoofpan. Laat zachtjes pruttelen.
4
Verwijder het loof van de radijzen, dompel ze in een steelpan kokend water en kook ze 2 min. Giet ze af en snijd ze in 2.
5
Giet de gekookte linzen af, doe ze terug in de steelpan en haal de pan van het vuur. Voeg er 2 el olie, peper en zout aan toe. Serveer de linzen met de saus, de gebakken groenten, de radijzen en werk af met koriandertakjes.
1
Verwarm de oven voor op 225°C. Snijd de courgette overlangs in 4. Snijd de bloemkool en de broccoli in grote stukken. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de groenten over, besprenkel ze met 2 el olijfolie en schuif 20 min. in de oven.
2
Kook de linzen 20 min. in een steelpan, volgens de instructies op de verpakking.
3
Fruit de gesnipperde ui op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 2 el olijfolie en de kerrie. Voeg na 5 min. het sap van de citroen toe, de suiker en de kokosmelk. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de stoofpan. Laat zachtjes pruttelen.
4
Verwijder het loof van de radijzen, dompel ze in een steelpan kokend water en kook ze 2 min. Giet ze af en snijd ze in 2.
5
Giet de gekookte linzen af, doe ze terug in de steelpan en haal de pan van het vuur. Voeg er 2 el olie, peper en zout aan toe. Serveer de linzen met de saus, de gebakken groenten, de radijzen en werk af met koriandertakjes.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 131 kcal - Vetten: 8,1 g - Koolhydraten: 8 g - Vezels: 3,7 g - Eiwitten: 4,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 131 kcal - Vetten: 8,1 g - Koolhydraten: 8 g - Vezels: 3,7 g - Eiwitten: 4,8 g
Vegan
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Courgette
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Aubergine | Bio
Delhaize Aubergine | Bio
1 st
Bio
    1
    79
    Broccoli | Bio
    Delhaize Broccoli | Bio
    1 st
    Bio
      2
      59
      Rode radijzen | Bussel
      Delhaize Rode radijzen | Bussel
      1 st
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      09
      Kruiden | Gember | Gemalen
      Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
      28 gr
      -10% voor 3
      3
      35
      Citroen | 1 st
      Delhaize Citroen | 1 st
      1 st
      0
      69
      Kruiden | Koriander | Blaadjes
      Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
      10 gr
      -10% voor 3
      2
      95
      Bruine linzen | Bio
      Kazidomi Bruine linzen | Bio
      240 gr
      Bio
        1
        49
        Kokosmelk
        Delhaize Kokosmelk
        40 cl
        • little-lione.external.82792960.svg
        0
        95
        Suiker | Bruin | Kandijsmaak
        Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
        500 gr
        1
        59
        Kruiden | Kerrie | Sterk
        Santa Maria Kruiden | Kerrie | Sterk
        37 gr
        -10% voor 3
        3
        29

        Reeds in je keuken

        Witte uien | Netje
        Delhaize Witte uien | Netje
        400 gr
        1
        69
        Olijfolie | Culinaire
        Delhaize Olijfolie | Culinaire
        50 cl
        5
        25
        Kruiden | Peper | Mix
        Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
        41 gr
        -10% voor 3
        4
        29
        Kruiden | Zout | Berg | Molen
        Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
        140 gr
        -10% voor 3
        6
        35
        Totaal:
        €19,78