⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenEendenborstfilets, misosaus met sinaasappel, pinda's en goudbruine uien
Delhaize logo
  • Eendenborstfilets, misosaus met sinaasappel, pinda's en goudbruine uien
    C

Eendenborstfilets, misosaus met sinaasappel, pinda's en goudbruine uien

door Line Couvreur
Eendenborstfilets, misosaus met sinaasappel, pinda's en goudbruine uienC
Gemiddeld
< 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 4 grote eendenborstfilets
  • 150 g gezouten geroosterde pindanoten
  • 8 zoete uien (± 1,5 kg)
  • 7 sinaasappels
  • 1/2 citroen
  • 120 g gember
  • 1 bussel koriander
  • 8 takjes tijm
  • 4 kl agavesiroop
  • 3 el agavesiroop
  • 150 g misopasta
  • 4 el sojasaus
  • 3 el olijfolie
  • Espelettepeper
  • fleur de sel
  • 4 grote eendenborstfilets
  • 150 g gezouten geroosterde pindanoten
  • 8 zoete uien (± 1,5 kg)
  • 7 sinaasappels
  • 1/2 citroen
  • 120 g gember
  • 1 bussel koriander
  • 8 takjes tijm
  • 4 kl agavesiroop
  • 3 el agavesiroop
  • 150 g misopasta
  • 4 el sojasaus
  • 3 el olijfolie
  • Espelettepeper
  • fleur de sel

Begin met koken

: 50 min.
1
Haal de eendenborstfilets op tijd uit de koelkast: ze moeten absoluut op kamertemperatuur zijn wanneer je ze bakt.
2
Pel de uien en snijd ze horizontaal in 2. Leg ze, met de snijkant naar onder, in grote sauteerpannen met elk 1 el olijfolie. Verdeel er het sap van 2 geperste sinaasappelen over, de tijm, 4 kl agavesiroop, de sojasaus en Espelettepeper naar eigen smaak. Zet het deksel op de pan en laat 30 min. op een heel zacht vuurtje koken. Controleer de gaarheid af en toe en giet er indien nodig een beetje water bij. Haal het deksel van de pan en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje inkoken, tot de uien karamelliseren.
3
Rasp de gember en pers met de vingers zoveel mogelijk sap uit de pulp. Verdeel direct 4 el gembersap over de uien in de sauteerpannen.
4
Meng de misopasta met 3 el agavesiroop, de rest van het gembersap (± 2 el), het sap van 1 sinaasappel en 1 el citroensap. Voeg 1 afgestreken kl Espelettepeper toe en meng.
5
Maak kruisgewijs insnijdingen in het vel van de eendenborstfilets en leg ze, met de velkant naar onder, in een grote antiaanbakpan. Laat het vet gedurende ± 6 min. op een heel zacht vuurtje smelten en giet het af en toe weg. Draai de eendenborstfilets om en bak ze nog ± 6 min. op een matig vuurtje. Schep ze op een snijplank en dek ze af. Verwijder het vet uit de braadpan en giet er de misosaus in. Haal de saus van het vuur zodra ze warm is.
6
Snijd intussen 4 sinaasappelen à vif en snijd ze in dikke schijfjes. Hak de pinda’s grof.
7
Snijd de eendenborstfilets in sneetjes en dresseer ze op warme borden met saus, de uien en sinaasappelschijfjes. Bestrooi met pinda’s, korianderblaadjes, een snufje Espelettepeper en een mespunt fleur de sel.
8
Tip: De saus heeft een intense smaak, serveer dus slechts een kleine hoeveelheid. Als er veel lekkerbekken komen eten, mag je gerust de verhoudingen verdubbelen!
1
Haal de eendenborstfilets op tijd uit de koelkast: ze moeten absoluut op kamertemperatuur zijn wanneer je ze bakt.
2
Pel de uien en snijd ze horizontaal in 2. Leg ze, met de snijkant naar onder, in grote sauteerpannen met elk 1 el olijfolie. Verdeel er het sap van 2 geperste sinaasappelen over, de tijm, 4 kl agavesiroop, de sojasaus en Espelettepeper naar eigen smaak. Zet het deksel op de pan en laat 30 min. op een heel zacht vuurtje koken. Controleer de gaarheid af en toe en giet er indien nodig een beetje water bij. Haal het deksel van de pan en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje inkoken, tot de uien karamelliseren.
3
Rasp de gember en pers met de vingers zoveel mogelijk sap uit de pulp. Verdeel direct 4 el gembersap over de uien in de sauteerpannen.
4
Meng de misopasta met 3 el agavesiroop, de rest van het gembersap (± 2 el), het sap van 1 sinaasappel en 1 el citroensap. Voeg 1 afgestreken kl Espelettepeper toe en meng.
5
Maak kruisgewijs insnijdingen in het vel van de eendenborstfilets en leg ze, met de velkant naar onder, in een grote antiaanbakpan. Laat het vet gedurende ± 6 min. op een heel zacht vuurtje smelten en giet het af en toe weg. Draai de eendenborstfilets om en bak ze nog ± 6 min. op een matig vuurtje. Schep ze op een snijplank en dek ze af. Verwijder het vet uit de braadpan en giet er de misosaus in. Haal de saus van het vuur zodra ze warm is.
6
Snijd intussen 4 sinaasappelen à vif en snijd ze in dikke schijfjes. Hak de pinda’s grof.
7
Snijd de eendenborstfilets in sneetjes en dresseer ze op warme borden met saus, de uien en sinaasappelschijfjes. Bestrooi met pinda’s, korianderblaadjes, een snufje Espelettepeper en een mespunt fleur de sel.
8
Tip: De saus heeft een intense smaak, serveer dus slechts een kleine hoeveelheid. Als er veel lekkerbekken komen eten, mag je gerust de verhoudingen verdubbelen!
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 124 kcal - Vetten: 7,5 g - Koolhydraten: 8,1 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 4,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 124 kcal - Vetten: 7,5 g - Koolhydraten: 8,1 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 4,7 g
Lactose vrij
Hoofdgerecht