1
Bak het vlees en 1 gehakte rode ui op een vrij hoog vuur goudbruin, in een sauteerpan met 2 el olijfolie. Voeg het geperste teentje knoflook toe, de tijm en de cajunkruiden. Meng 1 min., schep er de tomatenblokjes bij en laat 10 min. pruttelen. Voeg de gespoelde en uitgelekte rode bonen toe, laat 2 min. sudderen en breng verder op smaak.
2
Snijd de ontpitte tomaten in kleine blokjes. Hak de koriander en 1 rode ui fijn en roer ze onder de tomatenblokjes, samen met 1 el olijfolie, zout en limoensap. Plet het vruchtvlees van de avocado’s met zout en limoensap.
3
Smeer 1 tortilla heel lichtjes in met olie en draai hem om. Beleg de helft met 1 sneetje jonge gouda ‘Eigen Bodem Kaas’, bedek met 1⁄6 van de vleessaus en plooi in 2. Maak alle quesadilla’s op dezelfde manier en bak ze op een zacht vuurtje aan de 2 kanten goudbruin in antiaanbakpannen.
4
Dien warm op, met de 2 sauzen. Werk eventueel af met gesnipperde lente-uitjes. Serveer de quesadilla’s als maaltijd met een slaatje of snijd ze in parten als aperitiefhapje.
1
Bak het vlees en 1 gehakte rode ui op een vrij hoog vuur goudbruin, in een sauteerpan met 2 el olijfolie. Voeg het geperste teentje knoflook toe, de tijm en de cajunkruiden. Meng 1 min., schep er de tomatenblokjes bij en laat 10 min. pruttelen. Voeg de gespoelde en uitgelekte rode bonen toe, laat 2 min. sudderen en breng verder op smaak.
2
Snijd de ontpitte tomaten in kleine blokjes. Hak de koriander en 1 rode ui fijn en roer ze onder de tomatenblokjes, samen met 1 el olijfolie, zout en limoensap. Plet het vruchtvlees van de avocado’s met zout en limoensap.
3
Smeer 1 tortilla heel lichtjes in met olie en draai hem om. Beleg de helft met 1 sneetje jonge gouda ‘Eigen Bodem Kaas’, bedek met 1⁄6 van de vleessaus en plooi in 2. Maak alle quesadilla’s op dezelfde manier en bak ze op een zacht vuurtje aan de 2 kanten goudbruin in antiaanbakpannen.
4
Dien warm op, met de 2 sauzen. Werk eventueel af met gesnipperde lente-uitjes. Serveer de quesadilla’s als maaltijd met een slaatje of snijd ze in parten als aperitiefhapje.