1
Schil de uien en doe ze in een grote kookpot kokend gezouten water. Reken 15 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt, giet de uien voorzichtig af en laat ze in koud water weken.
2
Kook de rijst intussen volgens de instructies op de verpakking. Laat de grofgehakte pistachenoten, de pijnboompitten en de komijn op een matig vuurtje in een antiaanbakpan roosteren, zonder toevoeging van vetstof.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de uien horizontaal in 2. Verwijder het hart en laat de buitenste lagen heel. Meng het gehakte hart van 3 uien in een slakom met het lamsgehakt, het ei, de rijst, 3 kl za’atar en 3⁄4 van de pistachenoten- pijnboompitten-komijnmix. Breng verder op smaak. Vul de halve uien met deze bereiding en schik ze in een licht geoliede grote ovenschaal. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bestuif met de rest van de za’atar. Bestrooi met de helft van de tijm en schuif 20 min. in de oven.
4
Maak de saus: meng de hummus, het citroensap en 5 cl water in een kleine steelpan tot een homogene saus (voeg naar eigen smaak eventueel een beetje water toe). Laat op een zacht vuurtje lauw worden.
5
Bestrooi de uien met koriander, met de rest van de tijm en de rest van de pistachenoten- pijnboompitten-komijnmix. Serveer met de lauwe saus.
1
Schil de uien en doe ze in een grote kookpot kokend gezouten water. Reken 15 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt, giet de uien voorzichtig af en laat ze in koud water weken.
2
Kook de rijst intussen volgens de instructies op de verpakking. Laat de grofgehakte pistachenoten, de pijnboompitten en de komijn op een matig vuurtje in een antiaanbakpan roosteren, zonder toevoeging van vetstof.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de uien horizontaal in 2. Verwijder het hart en laat de buitenste lagen heel. Meng het gehakte hart van 3 uien in een slakom met het lamsgehakt, het ei, de rijst, 3 kl za’atar en 3⁄4 van de pistachenoten- pijnboompitten-komijnmix. Breng verder op smaak. Vul de halve uien met deze bereiding en schik ze in een licht geoliede grote ovenschaal. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bestuif met de rest van de za’atar. Bestrooi met de helft van de tijm en schuif 20 min. in de oven.
4
Maak de saus: meng de hummus, het citroensap en 5 cl water in een kleine steelpan tot een homogene saus (voeg naar eigen smaak eventueel een beetje water toe). Laat op een zacht vuurtje lauw worden.
5
Bestrooi de uien met koriander, met de rest van de tijm en de rest van de pistachenoten- pijnboompitten-komijnmix. Serveer met de lauwe saus.