Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Delhaize logo
  • Oosterse uien
    A

Oosterse uien

door Line Couvreur
Oosterse uienA
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g lamsgehakt
  • 1 ei
  • 8 grote gele uien
  • 8 takjes tijm
  • 1/2 bussel koriander
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g gepelde pistachenoten
  • 200 g voorgekookte biorijst trio
  • 3 el olijfolie
  • 1 kl komijnpoeder
  • 4 kl za’atar
  • peper
  • 1/2 citroen (voor de saus)
  • 200 g hummus (voor de saus)
  • 500 g lamsgehakt
  • 1 ei
  • 8 grote gele uien
  • 8 takjes tijm
  • 1/2 bussel koriander
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g gepelde pistachenoten
  • 200 g voorgekookte biorijst trio
  • 3 el olijfolie
  • 1 kl komijnpoeder
  • 4 kl za’atar
  • peper
  • 1/2 citroen (voor de saus)
  • 200 g hummus (voor de saus)

Begin met koken

: 40 min. + 20 min. kooktijd
1
Schil de uien en doe ze in een grote kookpot kokend gezouten water. Reken 15 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt, giet de uien voorzichtig af en laat ze in koud water weken.
2
Kook de rijst intussen volgens de instructies op de verpakking. Laat de grofgehakte pistachenoten, de pijnboompitten en de komijn op een matig vuurtje in een antiaanbakpan roosteren, zonder toevoeging van vetstof.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de uien horizontaal in 2. Verwijder het hart en laat de buitenste lagen heel. Meng het gehakte hart van 3 uien in een slakom met het lamsgehakt, het ei, de rijst, 3 kl za’atar en 3⁄4 van de pistachenoten- pijnboompitten-komijnmix. Breng verder op smaak. Vul de halve uien met deze bereiding en schik ze in een licht geoliede grote ovenschaal. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bestuif met de rest van de za’atar. Bestrooi met de helft van de tijm en schuif 20 min. in de oven.
4
Maak de saus: meng de hummus, het citroensap en 5 cl water in een kleine steelpan tot een homogene saus (voeg naar eigen smaak eventueel een beetje water toe). Laat op een zacht vuurtje lauw worden.
5
Bestrooi de uien met koriander, met de rest van de tijm en de rest van de pistachenoten- pijnboompitten-komijnmix. Serveer met de lauwe saus.
1
Schil de uien en doe ze in een grote kookpot kokend gezouten water. Reken 15 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt, giet de uien voorzichtig af en laat ze in koud water weken.
2
Kook de rijst intussen volgens de instructies op de verpakking. Laat de grofgehakte pistachenoten, de pijnboompitten en de komijn op een matig vuurtje in een antiaanbakpan roosteren, zonder toevoeging van vetstof.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de uien horizontaal in 2. Verwijder het hart en laat de buitenste lagen heel. Meng het gehakte hart van 3 uien in een slakom met het lamsgehakt, het ei, de rijst, 3 kl za’atar en 3⁄4 van de pistachenoten- pijnboompitten-komijnmix. Breng verder op smaak. Vul de halve uien met deze bereiding en schik ze in een licht geoliede grote ovenschaal. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bestuif met de rest van de za’atar. Bestrooi met de helft van de tijm en schuif 20 min. in de oven.
4
Maak de saus: meng de hummus, het citroensap en 5 cl water in een kleine steelpan tot een homogene saus (voeg naar eigen smaak eventueel een beetje water toe). Laat op een zacht vuurtje lauw worden.
5
Bestrooi de uien met koriander, met de rest van de tijm en de rest van de pistachenoten- pijnboompitten-komijnmix. Serveer met de lauwe saus.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 162 kcal – Vetten: 9,6 g – Koolhydraten: 11 g - Vezels: 2,4 g – Eiwitten: 7,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 162 kcal – Vetten: 9,6 g – Koolhydraten: 11 g - Vezels: 2,4 g – Eiwitten: 7,6 g
Orientaals
Gluten vrij
Hoofdgerecht