1
Bak de stukken konijn (de kop en de lever worden in dit recept niet gebruikt) op een vrij hoog vuur rondom goudbruin, in een brede stoofpan met de hete boter. Kruid met peper en zout. Haal ze met een schuimspaan uit de pan. Fruit de gehakte uien en de ras el hanout gedurende 5 min. op een zacht vuurtje in dezelfde pan.
2
Doe de konijnstukken terug in de stoofpan, samen met de wildfond, het bier, de helft van de tijm en 10 abrikozen. Breng aan de kook en laat zonder deksel 40 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een grote schaal met bakpapier en meng er de krieltjes met de olijfolie in. Kruid met zout, bestrooi met rozemarijn en schuif 30 min. in de oven.
4
Schil de wortelen, snijd ze in 2 en kook ze 10 min. in gezouten kokend water. Giet ze af en laat ze onder koud water schrikken.
5
Voeg de wortelen en de rest van de gehalveerde abrikozen toe in de stoofpan. Meng en laat nog 5 min. koken.
6
Voeg de krieltjes toe aan de stoofpan en strooi er de rest van de tijm over. Dien warm op.
1
Bak de stukken konijn (de kop en de lever worden in dit recept niet gebruikt) op een vrij hoog vuur rondom goudbruin, in een brede stoofpan met de hete boter. Kruid met peper en zout. Haal ze met een schuimspaan uit de pan. Fruit de gehakte uien en de ras el hanout gedurende 5 min. op een zacht vuurtje in dezelfde pan.
2
Doe de konijnstukken terug in de stoofpan, samen met de wildfond, het bier, de helft van de tijm en 10 abrikozen. Breng aan de kook en laat zonder deksel 40 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een grote schaal met bakpapier en meng er de krieltjes met de olijfolie in. Kruid met zout, bestrooi met rozemarijn en schuif 30 min. in de oven.
4
Schil de wortelen, snijd ze in 2 en kook ze 10 min. in gezouten kokend water. Giet ze af en laat ze onder koud water schrikken.
5
Voeg de wortelen en de rest van de gehalveerde abrikozen toe in de stoofpan. Meng en laat nog 5 min. koken.
6
Voeg de krieltjes toe aan de stoofpan en strooi er de rest van de tijm over. Dien warm op.