1
Maak de mosselen schoon en doe ze in een kookpot met de wijn, 20 g boter en peper. Zet het deksel op de pan en verwarm 5 min. op een hoog vuur, tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Giet het kookvocht in een steelpan en laat het decanteren.
2
Snipper de champignons en het preiwit fijn. Fruit ze 2 min. op een zacht vuurtje, in een sauteerpan met 20 g boter. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. slinken. Giet er 5 dl kookvocht van de mosselen bij (zachtjesaan, zo blijven de onzuiverheden op de bodem) en laat 5 min. op een matig vuurtje sudderen. Voeg de room toe en laat zachtjes pruttelen.
3
Ontpit de tomaat en snijd ze in kleine blokjes. Houd ± 12 mosselen apart en haal de rest uit hun schelp.
4
Haal de zeetongen aan de 2 kanten door de bloem, tik het overschot eraf en bak ze 5 min. goudbruin op een vrij hoog vuur, in 2 grote braadpannen met de rest van de hete boter. Besprenkel ze tijdens het bakken voortdurend met gesmolten boter. Kruid met peper en zout.
5
Schep de garnalen en de mosselen zonder schelp bij de saus, breng verder op smaak en haal de pan meteen van het vuur.
6
Serveer de zeetongen met de saus. Werk af met de hele mosselen, de tomaatblokjes en geef er puree bij.
1
Maak de mosselen schoon en doe ze in een kookpot met de wijn, 20 g boter en peper. Zet het deksel op de pan en verwarm 5 min. op een hoog vuur, tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Giet het kookvocht in een steelpan en laat het decanteren.
2
Snipper de champignons en het preiwit fijn. Fruit ze 2 min. op een zacht vuurtje, in een sauteerpan met 20 g boter. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. slinken. Giet er 5 dl kookvocht van de mosselen bij (zachtjesaan, zo blijven de onzuiverheden op de bodem) en laat 5 min. op een matig vuurtje sudderen. Voeg de room toe en laat zachtjes pruttelen.
3
Ontpit de tomaat en snijd ze in kleine blokjes. Houd ± 12 mosselen apart en haal de rest uit hun schelp.
4
Haal de zeetongen aan de 2 kanten door de bloem, tik het overschot eraf en bak ze 5 min. goudbruin op een vrij hoog vuur, in 2 grote braadpannen met de rest van de hete boter. Besprenkel ze tijdens het bakken voortdurend met gesmolten boter. Kruid met peper en zout.
5
Schep de garnalen en de mosselen zonder schelp bij de saus, breng verder op smaak en haal de pan meteen van het vuur.
6
Serveer de zeetongen met de saus. Werk af met de hele mosselen, de tomaatblokjes en geef er puree bij.