1
Breng het water in een kookpot aan de kook met de tijm en 2 bolle el zout. Hak de ui, de selder en 2 teentjes knoflook grof. Voeg ze toe in de kookpot. Dompel 1 kreeft in de bouillon en laat hem na 5 min. uitlekken. Kook de 2de op dezelfde manier.
2
Schil de gember en rasp hem fijn. Pers 1 teentje knoflook. Rasp de zeste en pers het sap van 1 citroen. Doe alles met de arachideolie in een karaf. Kruid met peper en zout en mix fijn. Voeg ¼ van de gehakte bieslook toe. Ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.
3
Verwarm de oven voor op 190°C. Filter het kookvocht van de kreeften en breng het opnieuw aan de kook. Dompel er de (geborstelde en ingekorte) wortelen in en kook ze 4 à 5 min. Haal de wortelen met een schuimspaan uit de kookpot en houd ze warm. Doe hetzelfde met de gehalveerde bloemkolen en vervolgens met de ingekorte radijzen.
4
Strooi de couscous in een grote slakom. Overgiet hem met warme bouillon tot hij net bedekt is en laat 5 min. wellen.
5
Snijd de kreeften overlangs in 2. Sla met een mes op het bolle deel van de scharen om ze te breken (en er gemakkelijker van te smullen!). Leg de kreeften in een grote ovenschaal, met de snijkant naar boven, besprenkel ze met een beetje marinade en schuif ze 5 min. in het bovenste deel van de oven.
6
Besprenkel de couscous met de olijfolie, meng met een vork en breng verder op smaak. Meng er de ontpitte tomaten en de rest van de gehakte bieslook onder. Voeg de gekookte groenten toe en besprenkel met een beetje warme bouillon. Werk de halve kreeften af met citroenpartjes en serveer er de couscous bij. Zet de rest van de bouillon en van de marinade apart op tafel.
1
Breng het water in een kookpot aan de kook met de tijm en 2 bolle el zout. Hak de ui, de selder en 2 teentjes knoflook grof. Voeg ze toe in de kookpot. Dompel 1 kreeft in de bouillon en laat hem na 5 min. uitlekken. Kook de 2de op dezelfde manier.
2
Schil de gember en rasp hem fijn. Pers 1 teentje knoflook. Rasp de zeste en pers het sap van 1 citroen. Doe alles met de arachideolie in een karaf. Kruid met peper en zout en mix fijn. Voeg ¼ van de gehakte bieslook toe. Ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.
3
Verwarm de oven voor op 190°C. Filter het kookvocht van de kreeften en breng het opnieuw aan de kook. Dompel er de (geborstelde en ingekorte) wortelen in en kook ze 4 à 5 min. Haal de wortelen met een schuimspaan uit de kookpot en houd ze warm. Doe hetzelfde met de gehalveerde bloemkolen en vervolgens met de ingekorte radijzen.
4
Strooi de couscous in een grote slakom. Overgiet hem met warme bouillon tot hij net bedekt is en laat 5 min. wellen.
5
Snijd de kreeften overlangs in 2. Sla met een mes op het bolle deel van de scharen om ze te breken (en er gemakkelijker van te smullen!). Leg de kreeften in een grote ovenschaal, met de snijkant naar boven, besprenkel ze met een beetje marinade en schuif ze 5 min. in het bovenste deel van de oven.
6
Besprenkel de couscous met de olijfolie, meng met een vork en breng verder op smaak. Meng er de ontpitte tomaten en de rest van de gehakte bieslook onder. Voeg de gekookte groenten toe en besprenkel met een beetje warme bouillon. Werk de halve kreeften af met citroenpartjes en serveer er de couscous bij. Zet de rest van de bouillon en van de marinade apart op tafel.