Recept zoekresultatenGegrilde kreeft met gember-citroenolie en couscous met minigroentjes
Delhaize logo
  • Gegrilde kreeft met gember-citroenolie en couscous met minigroentjes
    A

Gegrilde kreeft met gember-citroenolie en couscous met minigroentjes

door Jeroen De Pauw
Gegrilde kreeft met gember-citroenolie en couscous met minigroentjesA
Gemiddeld
> 60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 l water
  • 4 takjes tijm
  • 1 ui
  • 1 stengel selder
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 levende kreeften van 800 g
  • 15 g gember
  • 2 biocitroenen
  • 1 dl arachideolie
  • 1 bussel bieslook
  • 2 tomaten
  • 300 g jonge wortelen
  • 8 minibloemkolen
  • 1 bussel radijzen
  • 250 g couscous
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 2 l water
  • 4 takjes tijm
  • 1 ui
  • 1 stengel selder
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 levende kreeften van 800 g
  • 15 g gember
  • 2 biocitroenen
  • 1 dl arachideolie
  • 1 bussel bieslook
  • 2 tomaten
  • 300 g jonge wortelen
  • 8 minibloemkolen
  • 1 bussel radijzen
  • 250 g couscous

Begin met koken

: 1 u
1
Breng het water in een kookpot aan de kook met de tijm en 2 bolle el zout. Hak de ui, de selder en 2 teentjes knoflook grof. Voeg ze toe in de kookpot. Dompel 1 kreeft in de bouillon en laat hem na 5 min. uitlekken. Kook de 2de op dezelfde manier.
2
Schil de gember en rasp hem fijn. Pers 1 teentje knoflook. Rasp de zeste en pers het sap van 1 citroen. Doe alles met de arachideolie in een karaf. Kruid met peper en zout en mix fijn. Voeg ¼ van de gehakte bieslook toe. Ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.
3
Verwarm de oven voor op 190°C. Filter het kookvocht van de kreeften en breng het opnieuw aan de kook. Dompel er de (geborstelde en ingekorte) wortelen in en kook ze 4 à 5 min. Haal de wortelen met een schuimspaan uit de kookpot en houd ze warm. Doe hetzelfde met de gehalveerde bloemkolen en vervolgens met de ingekorte radijzen.
4
Strooi de couscous in een grote slakom. Overgiet hem met warme bouillon tot hij net bedekt is en laat 5 min. wellen.
5
Snijd de kreeften overlangs in 2. Sla met een mes op het bolle deel van de scharen om ze te breken (en er gemakkelijker van te smullen!). Leg de kreeften in een grote ovenschaal, met de snijkant naar boven, besprenkel ze met een beetje marinade en schuif ze 5 min. in het bovenste deel van de oven.
6
Besprenkel de couscous met de olijfolie, meng met een vork en breng verder op smaak. Meng er de ontpitte tomaten en de rest van de gehakte bieslook onder. Voeg de gekookte groenten toe en besprenkel met een beetje warme bouillon. Werk de halve kreeften af met citroenpartjes en serveer er de couscous bij. Zet de rest van de bouillon en van de marinade apart op tafel.
1
Breng het water in een kookpot aan de kook met de tijm en 2 bolle el zout. Hak de ui, de selder en 2 teentjes knoflook grof. Voeg ze toe in de kookpot. Dompel 1 kreeft in de bouillon en laat hem na 5 min. uitlekken. Kook de 2de op dezelfde manier.
2
Schil de gember en rasp hem fijn. Pers 1 teentje knoflook. Rasp de zeste en pers het sap van 1 citroen. Doe alles met de arachideolie in een karaf. Kruid met peper en zout en mix fijn. Voeg ¼ van de gehakte bieslook toe. Ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.
3
Verwarm de oven voor op 190°C. Filter het kookvocht van de kreeften en breng het opnieuw aan de kook. Dompel er de (geborstelde en ingekorte) wortelen in en kook ze 4 à 5 min. Haal de wortelen met een schuimspaan uit de kookpot en houd ze warm. Doe hetzelfde met de gehalveerde bloemkolen en vervolgens met de ingekorte radijzen.
4
Strooi de couscous in een grote slakom. Overgiet hem met warme bouillon tot hij net bedekt is en laat 5 min. wellen.
5
Snijd de kreeften overlangs in 2. Sla met een mes op het bolle deel van de scharen om ze te breken (en er gemakkelijker van te smullen!). Leg de kreeften in een grote ovenschaal, met de snijkant naar boven, besprenkel ze met een beetje marinade en schuif ze 5 min. in het bovenste deel van de oven.
6
Besprenkel de couscous met de olijfolie, meng met een vork en breng verder op smaak. Meng er de ontpitte tomaten en de rest van de gehakte bieslook onder. Voeg de gekookte groenten toe en besprenkel met een beetje warme bouillon. Werk de halve kreeften af met citroenpartjes en serveer er de couscous bij. Zet de rest van de bouillon en van de marinade apart op tafel.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 100 kcal - Vetten: 4,8 g - Koolhydraten: 9,3 g - Vezels: 2,4 g - Eiwitten: 4,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 100 kcal - Vetten: 4,8 g - Koolhydraten: 9,3 g - Vezels: 2,4 g - Eiwitten: 4,1 g
Aziatisch
Lactose vrij
Eindejaar
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Gekookte kreeft 400-600g
+/- 500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Tomaten | Kumato
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Wortel
300 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Groene selder | Bio
Delhaize Groene selder | Bio
350 gr
Bio
    2
    29
    Kruiden | Gember | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
    28 gr
    -10% voor 3
    3
    35
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Olie | Arachide
    Delhaize Olie | Arachide
    1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    19
    Kruiden | Bieslook
    Santa Maria Kruiden | Bieslook
    2 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Bloemkool
    Delhaize Bloemkool
    1 st
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    19
    Rode radijzen | Bussel
    Delhaize Rode radijzen | Bussel
    1 st
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    09
    Tarwegriesmeel
    Anco Tarwegriesmeel
    250 gr
    1
    05

    Reeds in je keuken

    Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop
    Nestlé Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop
    12 x 33 cl
    4
    99
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Verse look
    Delhaize Verse look
    2 × 140 gr
    2
    29
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    €19,55