Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenOmeletterolletjes met verse kaas en kruiden, salade van quinoa en gekonfijte tomaten
Delhaize logo
  • Omeletterolletjes met verse kaas en kruiden, salade van quinoa en gekonfijte tomaten
    B

Omeletterolletjes met verse kaas en kruiden, salade van quinoa en gekonfijte tomaten

Omeletterolletjes met verse kaas en kruiden, salade van quinoa en gekonfijte tomatenB
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 6 eieren
  • 600 g Romatomaten
  • 1 courgette
  • 50 g Kalamon olijven
  • 20 g rucola
  • 1/2 biocitroen
  • 250 g quinoa
  • 1 bakje verse kaas natuur (200 g)
  • 50 g parmigiano
  • 1 el rietsuiker
  • 1 afgestreken kl rietsuiker
  • 1 el water
  • 5 el balsamicoazijn
  • 1 dl olijfolie
  • 4 el olijfolie
  • 6 takjes oregano
  • 1 bos basilicum
  • peper
  • 6 eieren
  • 600 g Romatomaten
  • 1 courgette
  • 50 g Kalamon olijven
  • 20 g rucola
  • 1/2 biocitroen
  • 250 g quinoa
  • 1 bakje verse kaas natuur (200 g)
  • 50 g parmigiano
  • 1 el rietsuiker
  • 1 afgestreken kl rietsuiker
  • 1 el water
  • 5 el balsamicoazijn
  • 1 dl olijfolie
  • 4 el olijfolie

Begin met koken

: 25 min. + 2 u. baktijd voor de gekonfijte tomaten
1
Verwarm de oven voor op 120°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de tomaten in 4, hol ze uit en schik de ‘tomatenschelpjes’ op de ovenplaat. Besprenkel ze met 2 el olijfolie, kruid ze met zout, bestuif ze met 1 afgestreken kl rietsuiker en bestrooi ze met de helft van de oregano. Voeg de olijven toe en laat 2 u in de oven konfijten.
2
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Spoel hem grondig onder koud water en laat uitlekken.
3
Klop intussen de eieren los met de geraspte parmigiano, peper en een beetje zout (let op want de parmigiano is op zich al heel gezouten). Giet de helft van de omelet in een braadpan met ½ el olijfolie en laat langzaam, mooi vlak stollen. Bereid op dezelfde manier een tweede platte omelet. Laat afkoelen.
4
Houd 10 blaadjes basilicum apart en hak de rest fijn met de rucola. Meng ze met de verse kaas, 1 el olijfolie en het water. Bestrijk de omeletten met deze bereiding, rol ze op en snijd ze in dikke schijven.
5
Snijd de courgette met een dunschiller in lange slierten. Meng 1 dl olijfolie, de balsamicoazijn, de geraspte citroenzeste, het sap van de citroen, 1 el rietsuiker, peper en zout. Giet dit mengsel over de quinoa en voeg de 10 gehakte basilicumblaadjes toe. Meng goed en roer er de gekonfijte tomaten met olijven onder, samen met de rest van de oregano en de courgetteslierten.
6
Serveer op kamertemperatuur of bewaar in luchtdichte potten. Zet de potten in de koelkast en/of vervoer ze in een koeltas.
1
Verwarm de oven voor op 120°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de tomaten in 4, hol ze uit en schik de ‘tomatenschelpjes’ op de ovenplaat. Besprenkel ze met 2 el olijfolie, kruid ze met zout, bestuif ze met 1 afgestreken kl rietsuiker en bestrooi ze met de helft van de oregano. Voeg de olijven toe en laat 2 u in de oven konfijten.
2
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Spoel hem grondig onder koud water en laat uitlekken.
3
Klop intussen de eieren los met de geraspte parmigiano, peper en een beetje zout (let op want de parmigiano is op zich al heel gezouten). Giet de helft van de omelet in een braadpan met ½ el olijfolie en laat langzaam, mooi vlak stollen. Bereid op dezelfde manier een tweede platte omelet. Laat afkoelen.
4
Houd 10 blaadjes basilicum apart en hak de rest fijn met de rucola. Meng ze met de verse kaas, 1 el olijfolie en het water. Bestrijk de omeletten met deze bereiding, rol ze op en snijd ze in dikke schijven.
5
Snijd de courgette met een dunschiller in lange slierten. Meng 1 dl olijfolie, de balsamicoazijn, de geraspte citroenzeste, het sap van de citroen, 1 el rietsuiker, peper en zout. Giet dit mengsel over de quinoa en voeg de 10 gehakte basilicumblaadjes toe. Meng goed en roer er de gekonfijte tomaten met olijven onder, samen met de rest van de oregano en de courgetteslierten.
6
Serveer op kamertemperatuur of bewaar in luchtdichte potten. Zet de potten in de koelkast en/of vervoer ze in een koeltas.
Nutritionele informatie
B
Energie: 926 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Vegetarisch
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Tomaten | San Marzano
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Courgette
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Olijven | Met | Pesto
Delhaize Olijven | Met | Pesto
120 gr
2
49
Rucola | Rode biet
Delhaize Rucola | Rode biet
75 gr
1
79
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Quinoa | Bio | Kookbuiltje
Bosto Quinoa | Bio | Kookbuiltje
4 x 75 gr
Bio
    4
    99
    Smeerkaas|Dubbelroom|200g
    Maredsous Smeerkaas|Dubbelroom|200g
    200 gr
    3
    49
    Parmigiano reggiano | BOB
    Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Kruiden | Oregano
    Santa Maria Kruiden | Oregano
    5 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Kruiden | Basilicum
    Santa Maria Kruiden | Basilicum
    10 gr
    -10% voor 3
    3
    35

    Reeds in je keuken

    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Nestlé Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 1,5 l
    4
    49
    Azijn | Balsamico | Modena
    Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
    50 cl
    2
    09
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    €22,24