⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenAardbeiensalade met avocado en garnalen
Delhaize logo
  • Aardbeiensalade met avocado en garnalen
    A

Aardbeiensalade met avocado en garnalen

Aardbeiensalade met avocado en garnalenA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g voorgekookte en gepelde roze garnalen bio
  • 250 g kerstomaten
  • 500 g aardbeien
  • 2 avocado's
  • 50 g radijzen
  • 1 citroen (het sap)
  • 150 g Parijse champignons
  • 50 g parmigiano
  • 30 g verse basilicum
  • 2 kl esdoornsiroop
  • 2 el balsamicoazijn
  • 4 e.l. olijfolie
  • peper
  • 400 g voorgekookte en gepelde roze garnalen bio
  • 250 g kerstomaten
  • 500 g aardbeien
  • 2 avocado's
  • 50 g radijzen
  • 1 citroen (het sap)
  • 150 g Parijse champignons
  • 50 g parmigiano
  • 30 g verse basilicum
  • 2 kl esdoornsiroop
  • 2 el balsamicoazijn
  • 4 e.l. olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 20 min.
1
Begin met de vinaigrette: doe de esdoornsiroop, de balsamicoazijn, de olijfolie en 2/3 van het citroensap in een shaker en schud tot je een mooie vinaigrette krijgt. Kruid met peper en zout.
2
Pel de avocado’s, halveer, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Borstel de champignons schoon, snijd het steeltje eraf en snijd ze in plakjes. Besprenkel zowel de champignons als de avocado’s met 1/3 van het citroensap. Zo verkleuren ze niet. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en de tomaten en snijd in 2. Spoel de radijzen en snijd in flinterdunne plakjes. Snijd de garnalen overlangs in 2 en schaaf de parmigiano.
3
Neem een groot bord en maak een heerlijke salade van alle ingrediënten.
4
Werk af met de verse basilicum en de homemade vinaigrette. Kruid bij indien nodig.
1
Begin met de vinaigrette: doe de esdoornsiroop, de balsamicoazijn, de olijfolie en 2/3 van het citroensap in een shaker en schud tot je een mooie vinaigrette krijgt. Kruid met peper en zout.
2
Pel de avocado’s, halveer, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Borstel de champignons schoon, snijd het steeltje eraf en snijd ze in plakjes. Besprenkel zowel de champignons als de avocado’s met 1/3 van het citroensap. Zo verkleuren ze niet. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en de tomaten en snijd in 2. Spoel de radijzen en snijd in flinterdunne plakjes. Snijd de garnalen overlangs in 2 en schaaf de parmigiano.
3
Neem een groot bord en maak een heerlijke salade van alle ingrediënten.
4
Werk af met de verse basilicum en de homemade vinaigrette. Kruid bij indien nodig.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 470; energie (kCal): 113; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 513,92
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 470; energie (kCal): 113; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 513,92
Gluten vrij
Brunch
Diner
Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardbei
500 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Avocado
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Cocktail garnaalstaarten 51/60
Delhaize Cocktail garnaalstaarten 51/60
450 gr
2de tegen -50%
  • frozen.external.af58c8a6.svg
13
49
Tomaten | Datterino
Delhaize Tomaten | Datterino
400 gr
3
99
Rode radijzen | Bussel
Delhaize Rode radijzen | Bussel
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Bruine champignons | Belgisch
Delhaize Bruine champignons | Belgisch
250 gr
1
99
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
3
35
Esdoorn | Siroop | Bio
Maple Joe® Esdoorn | Siroop | Bio
250 gr
Bio
    5
    89

    Reeds in je keuken

    Azijn | Balsamico | Modena
    Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
    50 cl
    2
    09
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €32,98