Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenForelfilets in papillot met chermoula
Delhaize logo
  • Forelfilets in papillot met chermoula
    A

Forelfilets in papillot met chermoula

Forelfilets in papillot met chermoulaA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g krieltjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g bruine amandelen (voor de chermoula)
  • 25 g parmigiano (voor de chermoula)
  • 1,5 dl olijfolie (voor de chermoula)
  • 1 bussel bladpeterselie (voor de chermoula)
  • 1 bussel koriander (voor de chermoula)
  • 10 takjes munt (voor de chermoula)
  • 1 teentje knoflook (voor de chermoula)
  • 1 el komijnpoeder (voor de chermoula)
  • 1 kl curry (voor de chermoula)
  • 1 kl gebroken pilipili (voor de chermoula)
  • 8 forelfilets
  • 2 grote puntpaprika’s
  • 1 grote rode ui
  • 1 biocitroen
  • peper
  • 1 kleine biocitroen (voor de chermoula)
  • peper en zout (voor de chermoula)
  • 250 g krieltjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g bruine amandelen (voor de chermoula)
  • 25 g parmigiano (voor de chermoula)
  • 1,5 dl olijfolie (voor de chermoula)
  • 1 bussel bladpeterselie (voor de chermoula)
  • 1 bussel koriander (voor de chermoula)
  • 10 takjes munt (voor de chermoula)
  • 1 teentje knoflook (voor de chermoula)
  • 1 el komijnpoeder (voor de chermoula)
  • 1 kl curry (voor de chermoula)
  • 1 kl gebroken pilipili (voor de chermoula)
  • 8 forelfilets
  • 2 grote puntpaprika’s

Begin met koken

: 25 min. + 15 min. kooktijd
1
Kook de krieltjes ± 10 min. in kokend water of stoom ze. Snipper de ontpitte paprika’s en de rode ui fijn. Fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met de olijfolie en het geperste teentje knoflook. Kruid met peper en zout.
2
Maak de chermoula: rasp de zeste van de citroen fijn en pers het sap. Kort de steeltjes van de bladpeterselie een beetje in en pers het teentje knoflook. Mix de zeste, het citroensap, de amandelen, de parmigiano, de knoflook, de olijfolie, de muntblaadjes, de koriander, de bladpeterselie (kort de stengels een beetje in), de komijn, de curry, de pilipili, peper en zout in de beker van de hakmolen of de mixer tot een homogene saus.
3
Bedek 4 vierkantjes aluminiumpapier met 4 vierkantjes bakpapier. Verdeel er de gehalveerde krieltjes en de groenten over. Schik er de forelfilets bovenop, giet er chermoula over en vouw de papillotten hermetisch dicht.
4
Bak ± 15 min. op de barbecue (controleer goed). Het vuur mag niet te warm zijn, dus leg de papillotten liefst aan de zijkanten van de barbecue en/of zet het rooster op de hoogste stand.
5
Serveer de papillotten met citroenpartjes en geef er een tomaten- en/of wortelslaatje met koriander bij.
1
Kook de krieltjes ± 10 min. in kokend water of stoom ze. Snipper de ontpitte paprika’s en de rode ui fijn. Fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met de olijfolie en het geperste teentje knoflook. Kruid met peper en zout.
2
Maak de chermoula: rasp de zeste van de citroen fijn en pers het sap. Kort de steeltjes van de bladpeterselie een beetje in en pers het teentje knoflook. Mix de zeste, het citroensap, de amandelen, de parmigiano, de knoflook, de olijfolie, de muntblaadjes, de koriander, de bladpeterselie (kort de stengels een beetje in), de komijn, de curry, de pilipili, peper en zout in de beker van de hakmolen of de mixer tot een homogene saus.
3
Bedek 4 vierkantjes aluminiumpapier met 4 vierkantjes bakpapier. Verdeel er de gehalveerde krieltjes en de groenten over. Schik er de forelfilets bovenop, giet er chermoula over en vouw de papillotten hermetisch dicht.
4
Bak ± 15 min. op de barbecue (controleer goed). Het vuur mag niet te warm zijn, dus leg de papillotten liefst aan de zijkanten van de barbecue en/of zet het rooster op de hoogste stand.
5
Serveer de papillotten met citroenpartjes en geef er een tomaten- en/of wortelslaatje met koriander bij.
Nutritionele informatie
A
Energie: 696 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Mini-Kriel | Aardapp
Delhaize Mini-Kriel | Aardapp
300 gr
2
19
Amandel G&G
Delhaize Amandel G&G
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
75
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
-10% voor 3
2
95
Munt | Bussel | Verpakt
Delhaize Munt | Bussel | Verpakt
150 gr
3
49
Kruiden | Komijn
Santa Maria Kruiden | Komijn
33 gr
-10% voor 3
3
49
Kruiden | Kerrie | Sterk
Santa Maria Kruiden | Kerrie | Sterk
37 gr
-10% voor 3
3
29
Kruiden | Pili - Pili | Molen
Santa Maria Kruiden | Pili - Pili | Molen
37 gr
-10% voor 3
3
85
Fjord Zalmforelfilet
Delhaize Fjord Zalmforelfilet
+/- 233 gr
+/-€
8
39
Paprika | Variabele kleuren | Bio
Delhaize Paprika | Variabele kleuren | Bio
330 gr
Bio
    2
    99
    Rode uien | Netje
    Delhaize Rode uien | Netje
    400 gr
    1
    99
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Look | Netje | Bio
    Delhaize Look | Netje | Bio
    100 gr
    Bio
      1
      29
      Kruiden | Peper | Mix
      Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
      41 gr
      -10% voor 3
      4
      29
      Totaal:
      +/-€45,80