1
Verwarm de oven voor op 220°C op grillstand.
2
Mise en place: begin met de vulling van de rolletjes. Besprenkel de paprika’s royaal met olijfolie en gril ze in de voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 min. Haal de paprika’s na de baktijd uit de oven, dek ze af met aluminiumfolie en laat ± 10 min afkoelen. Als de paprika’s koud zijn, kun je ze gemakkelijk ontvellen. Snijd daarna ook het kroontje weg en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd de paprika’s in 4.
3
Snijd de komkommer met de mandoline in de lengte, in flinterdunne plakken.
4
Hak de verse kruiden fijn en meng ze met de verse kaas, de geitenkaas en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
5
Klop de eieren los en kruid met peper en zout. Zet een pannetje op het vuur met wat olijfolie en bak 2 dunne omeletjes. Zet ze even aan de kant zodat ze kunnen afkoelen.
6
Stel nu de rolletjes samen. We maken 2 soorten. Voor de eerste soort neem je de omeletten en de komkommerplakjes.
7
Neem een omelet en dresseer er de komkommerplakjes licht overlappend van boven naar beneden op. Werk af met de rode paprika’s en de verse kaas.
8
Rol de omeletten stevig op en wikkel ze in een vel vershoudfolie. Span goed aan en laat minstens een halfuurtje opstijven in de koelkast.
9
Voor de tweede soort start je met een reep komkommer. Besmeer met kaas, leg er een reepje gerookte zalm op en besmeer opnieuw met kaas. Werk af met een plakje gele paprika en rol op tot een rolletje ter grootte van een stukje sushi. Schik de rolletjes op een bord, dek af met vershoudfolie en laat even opstijven in de koelkast.
10
Haal de omelet- en komkommerolletjes net voor het serveren uit de koelkast. Snijd de omelet in rolletjes van ± 3 cm zodat ze even groot zijn als de komkommer-zalmrolletjes. Schik alles mooi op een bord en werk af met een beetje Espelettepeper.
1
Verwarm de oven voor op 220°C op grillstand.
2
Mise en place: begin met de vulling van de rolletjes. Besprenkel de paprika’s royaal met olijfolie en gril ze in de voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 min. Haal de paprika’s na de baktijd uit de oven, dek ze af met aluminiumfolie en laat ± 10 min afkoelen. Als de paprika’s koud zijn, kun je ze gemakkelijk ontvellen. Snijd daarna ook het kroontje weg en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd de paprika’s in 4.
3
Snijd de komkommer met de mandoline in de lengte, in flinterdunne plakken.
4
Hak de verse kruiden fijn en meng ze met de verse kaas, de geitenkaas en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
5
Klop de eieren los en kruid met peper en zout. Zet een pannetje op het vuur met wat olijfolie en bak 2 dunne omeletjes. Zet ze even aan de kant zodat ze kunnen afkoelen.
6
Stel nu de rolletjes samen. We maken 2 soorten. Voor de eerste soort neem je de omeletten en de komkommerplakjes.
7
Neem een omelet en dresseer er de komkommerplakjes licht overlappend van boven naar beneden op. Werk af met de rode paprika’s en de verse kaas.
8
Rol de omeletten stevig op en wikkel ze in een vel vershoudfolie. Span goed aan en laat minstens een halfuurtje opstijven in de koelkast.
9
Voor de tweede soort start je met een reep komkommer. Besmeer met kaas, leg er een reepje gerookte zalm op en besmeer opnieuw met kaas. Werk af met een plakje gele paprika en rol op tot een rolletje ter grootte van een stukje sushi. Schik de rolletjes op een bord, dek af met vershoudfolie en laat even opstijven in de koelkast.
10
Haal de omelet- en komkommerolletjes net voor het serveren uit de koelkast. Snijd de omelet in rolletjes van ± 3 cm zodat ze even groot zijn als de komkommer-zalmrolletjes. Schik alles mooi op een bord en werk af met een beetje Espelettepeper.