Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGazpacho andalou: de klassieker
Delhaize logo
  • Gazpacho andalou: de klassieker
    A

Gazpacho andalou: de klassieker

Gazpacho andalou: de klassiekerA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sneden boerenbrood zonder korst
  • 5 cl wijnazijn
  • 1 dl olijfolie extra zuiver
  • 1 snufje Espelettepeper
  • peper
  • 1 kg tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sneden boerenbrood zonder korst
  • 5 cl wijnazijn
  • 1 dl olijfolie extra zuiver
  • 1 snufje Espelettepeper
  • peper

Begin met koken

: 15 min + 2 u koeltijd
1
Week het brood in de wijnazijn en de olijfolie.
2
Verwijder de zaden en de witte vliesjes van de paprika.
3
Leg de tomaten 1 min in kokend water, haal ze eruit, laat ze afkoelen, ontvel en ontpit ze. Je kunt de pitjes erin laten als je een meer 'homemade' effect wil.
4
Schil en snijd de komkommer in 2 en snijd hem in kleine stukjes.
5
Gebruik enkel het wit en het zachte groen van de lente-ui.
6
Schil en plet de knoflook.
7
Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot je een fijne soep krijgt. Kruid bij naar smaak en voeg een snufje Espelettepeper toe. Zet de soep minstens 2 u koel voor je hem opdient.
1
Week het brood in de wijnazijn en de olijfolie.
2
Verwijder de zaden en de witte vliesjes van de paprika.
3
Leg de tomaten 1 min in kokend water, haal ze eruit, laat ze afkoelen, ontvel en ontpit ze. Je kunt de pitjes erin laten als je een meer 'homemade' effect wil.
4
Schil en snijd de komkommer in 2 en snijd hem in kleine stukjes.
5
Gebruik enkel het wit en het zachte groen van de lente-ui.
6
Schil en plet de knoflook.
7
Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot je een fijne soep krijgt. Kruid bij naar smaak en voeg een snufje Espelettepeper toe. Zet de soep minstens 2 u koel voor je hem opdient.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 311; energie (kCal): 75; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 4,9; suikers (g): 2,9; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 326,85
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 311; energie (kCal): 75; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 4,9; suikers (g): 2,9; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 326,85
Spaans
Vegan
Brunch
Diner
Zomer
Lunch