1
Laat de kikkererwten 12 u. op voorhand in koud water weken.
2
Giet de kikkererwten af en mix ze met de arachideolie, de gehakte kruiden, de gesnipperde rode ui, het geperste teentje knoflook en het ei. Giet de bereiding in een slakom, voeg de garnalen toe, kruid naar eigen smaak met chilipoeder en breng verder op smaak. Dek af en laat 1 u. in de koelkast rusten.
3
Vorm bolletjes met een ijsschep. Bedek een dienschotel met bakpapier, schik er de falafels op en laat ze 3 u. in de koelkast rusten (of 1 u. in de diepvriezer).
4
Bak de falafels per 4 goudbruin in hete olie van 180°C (± 3 min. per bakbeurt). Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze meteen op met citroen. Werk eventueel af met tijm, basilicum of koriander.
1
Laat de kikkererwten 12 u. op voorhand in koud water weken.
2
Giet de kikkererwten af en mix ze met de arachideolie, de gehakte kruiden, de gesnipperde rode ui, het geperste teentje knoflook en het ei. Giet de bereiding in een slakom, voeg de garnalen toe, kruid naar eigen smaak met chilipoeder en breng verder op smaak. Dek af en laat 1 u. in de koelkast rusten.
3
Vorm bolletjes met een ijsschep. Bedek een dienschotel met bakpapier, schik er de falafels op en laat ze 3 u. in de koelkast rusten (of 1 u. in de diepvriezer).
4
Bak de falafels per 4 goudbruin in hete olie van 180°C (± 3 min. per bakbeurt). Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze meteen op met citroen. Werk eventueel af met tijm, basilicum of koriander.