1
Spoel de rijst tot het water volledig helder is. Doe de rijst in een schaal, voeg het water toe en dek af. Kook 10 minuten in de microgolfoven op 900W of 1000W (of kook volgens de aanwijzingen op de verpakking). Verdeel de rijst daarna over een grote plaat om te laten drogen en af te koelen.
2
Hak ondertussen de lente-ui fijn en leg dit apart. Snijd de komkommer en de tomaten in stukjes; meng met de suiker, de azijn, een beetje zout en peper.
3
Snipper de uien en de knoflookteentjes. Fruit ze op een hoog vuur met 4 eetlepels zonnebloemolie in een grote koekenpan (of wok). Voeg na enkele seconden de sambal oelek toe (doseer naar eigen smaak) en vervolgens de afgekoelde rijst. Bak al roerend op een hoog vuur. Voeg de ketjap manis toe en blijf bakken tot de rijst begint te karameliseren. Bestrooi met lente-ui en neem de pan van het vuur.
4
Verhit een beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag, breek hierin de eieren en bak tot de randen goudbruin en krokant zijn.
5
Vul een kommetje met rijst en druk aan. Keer het om op een bord en leg er een gebakken ei op. Werk af met de tomaten en de komkommer. Dresseer alle borden op deze manier en serveer het gerecht.
1
Spoel de rijst tot het water volledig helder is. Doe de rijst in een schaal, voeg het water toe en dek af. Kook 10 minuten in de microgolfoven op 900W of 1000W (of kook volgens de aanwijzingen op de verpakking). Verdeel de rijst daarna over een grote plaat om te laten drogen en af te koelen.
2
Hak ondertussen de lente-ui fijn en leg dit apart. Snijd de komkommer en de tomaten in stukjes; meng met de suiker, de azijn, een beetje zout en peper.
3
Snipper de uien en de knoflookteentjes. Fruit ze op een hoog vuur met 4 eetlepels zonnebloemolie in een grote koekenpan (of wok). Voeg na enkele seconden de sambal oelek toe (doseer naar eigen smaak) en vervolgens de afgekoelde rijst. Bak al roerend op een hoog vuur. Voeg de ketjap manis toe en blijf bakken tot de rijst begint te karameliseren. Bestrooi met lente-ui en neem de pan van het vuur.
4
Verhit een beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag, breek hierin de eieren en bak tot de randen goudbruin en krokant zijn.
5
Vul een kommetje met rijst en druk aan. Keer het om op een bord en leg er een gebakken ei op. Werk af met de tomaten en de komkommer. Dresseer alle borden op deze manier en serveer het gerecht.