Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Delhaize logo
  • Coq au vin
    A

Coq au vin

Coq au vinA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kip
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 250 g witte champignons
  • 3 wortelen
  • 200 g diepgevroren zilveruitjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes platte peterselie
  • 3,8 dl rode wijn
  • 2 el cognac
  • 3 dl gevogeltefond
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el bloem
  • 1 kruidentuiltje
  • 15 g boter
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • 1 kip
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 250 g witte champignons
  • 3 wortelen
  • 200 g diepgevroren zilveruitjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes platte peterselie
  • 3,8 dl rode wijn
  • 2 el cognac
  • 3 dl gevogeltefond
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el bloem
  • 1 kruidentuiltje
  • 15 g boter

Begin met koken

: 20 min. + 40 min. kooktijd
1
Versnijd de kip in stukken of vraag het aan de slager om dit voor je te doen. Kleur ze aan alle kanten aan in een pan met de boter en ⅓ van de olijfolie. Kruid met peper en zout.
2
Verwarm in een braadpan 1/3 van de olijfolie en bak er de spek in aan. Haal ze uit de pan en vervang ze door de wortelplakjes, de fijngesneden ajuin, de zilveruitjes en de geperste teen look. Stoof deze ongeveer 2 minuten op een zacht vuur en bestrooi ze met de bloem en meng. Laat nog 1 minuut verder garen en giet er dan de cognac, de rode wijn en de gevogelte fond bij, voeg ook de tomatenpuree en het kruidentuiltje toe. Meng alles nog eens goed en schik er dan de stukken kip op en voeg de spekblokjes toe. Zet het deksel op de pot en laat gedurende 30 tot 45 minuten op een zacht vuur garen. Draai halverwege de stukken kip eens om.
3
Snijd de champignons in plakken en bak ze bruin in de rest van de olijfolie. Voeg de champignons toe aan de kip en laat nog een 10-tal minuten verder garen.
4
Kruid indien nodig nog wat bij en bestrooi met de gehakte peterselie. Dien warm op, eventueel met natuuraardappelen.
1
Versnijd de kip in stukken of vraag het aan de slager om dit voor je te doen. Kleur ze aan alle kanten aan in een pan met de boter en ⅓ van de olijfolie. Kruid met peper en zout.
2
Verwarm in een braadpan 1/3 van de olijfolie en bak er de spek in aan. Haal ze uit de pan en vervang ze door de wortelplakjes, de fijngesneden ajuin, de zilveruitjes en de geperste teen look. Stoof deze ongeveer 2 minuten op een zacht vuur en bestrooi ze met de bloem en meng. Laat nog 1 minuut verder garen en giet er dan de cognac, de rode wijn en de gevogelte fond bij, voeg ook de tomatenpuree en het kruidentuiltje toe. Meng alles nog eens goed en schik er dan de stukken kip op en voeg de spekblokjes toe. Zet het deksel op de pot en laat gedurende 30 tot 45 minuten op een zacht vuur garen. Draai halverwege de stukken kip eens om.
3
Snijd de champignons in plakken en bak ze bruin in de rest van de olijfolie. Voeg de champignons toe aan de kip en laat nog een 10-tal minuten verder garen.
4
Kruid indien nodig nog wat bij en bestrooi met de gehakte peterselie. Dien warm op, eventueel met natuuraardappelen.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 118 kcal - Vetten: 5,8 g - Koolhydraten: 3,2 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 9,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 118 kcal - Vetten: 5,8 g - Koolhydraten: 3,2 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 9,5 g
Frans
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Braadkip | Halal
Delhaize Braadkip | Halal
+/- 1,15 kg
+/-€
5
85
Spekreepjes | Gerookt
Delhaize Spekreepjes | Gerookt
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Belgische | Gesneden | bruin | paddenstoelen
Delhaize Belgische | Gesneden | bruin | paddenstoelen
300 gr
2+1 gratis
2
79
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
2 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
Look | Netje | Bio
Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr
Bio
    1
    29
    Kruiden | Peterselie
    Santa Maria Kruiden | Peterselie
    8 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Pays d'Oc | Cabernet Sauvignon
    Delhaize Pays d'Oc | Cabernet Sauvignon
    75 cl
    2+1 gratis
    3
    99
    Cognac VS | Sing Dist | 40% Alc
    Martell Cognac VS | Sing Dist | 40% Alc
    70 cl
    - €3
    37
    99
    €40,99
    Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g
    Knorr Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g
    109 gr
    3+1 gratis
    2
    69
    Tomaten | Puree
    Delhaize Tomaten | Puree
    3 x 70 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    19
    Kruiden | Kruidenbuiltje
    Santa Maria Kruiden | Kruidenbuiltje
    14 gr
    -10% voor 3
    5
    59
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39

    Reeds in je keuken

    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Smaakvol
    Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    +/-€75,67