Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Delhaize logo
  • Bouillabaisse

Bouillabaisse

Bouillabaisse
Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g zeebaarsfilets met vel
  • 250 g roodbaarsfilet
  • 200 g kabeljauwhaasje
  • 450 g ongepelde extra large garnaalstaarten
  • 1 kg trostomaten
  • 2 kleine venkelknollen
  • 500 g wortelen
  • 1 ui
  • 800 g krieltjes
  • 5 dl water
  • 2 dl witte wijn
  • 5 dl ‘groentebouillon’ Fundo
  • 38 cl schaaldierenfond (2 bokalen)
  • 38 cl visfond (2 bokalen)
  • 3 el olijfolie
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl cayennepeper
  • 1 dopje saffraandraadjes
  • peper
  • 250 g zeebaarsfilets met vel
  • 250 g roodbaarsfilet
  • 200 g kabeljauwhaasje
  • 450 g ongepelde extra large garnaalstaarten
  • 1 kg trostomaten
  • 2 kleine venkelknollen
  • 500 g wortelen
  • 1 ui
  • 800 g krieltjes
  • 5 dl water
  • 2 dl witte wijn
  • 5 dl ‘groentebouillon’ Fundo
  • 38 cl schaaldierenfond (2 bokalen)
  • 38 cl visfond (2 bokalen)
  • 3 el olijfolie

Begin met koken

: 1 u + 1 u kooktijd
1
Pel de ontdooide garnaalstaarten en houd ze apart. Laat de pantsers al roerend op een hoog vuur kleuren, in een kookpot met 1 el olijfolie. Voeg de tomaten in grote stukken en de cayennepeper toe. Fruit tot het vrijgekomen vocht verdampt is. Giet er het water bij, de 2 fonds, de bouillon en voeg de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en laat 1 u op een heel zacht vuurtje sudderen. Verwijder de laurierblaadjes, mix fijn en filter.
2
Giet de gefilterde bouillon opnieuw in de kookpot en laat nog 30 min. koken met de witte wijn, de helft van de wortelen in dikke schijfjes, de gehakte teentjes knoflook, de ui in reepjes en 1 venkelknol in dunne lange plakjes.
3
Verwarm intussen de oven voor op 210°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Verwijder de stengels van de 2e venkelknol en snijd de knol in partjes. Snijd de rest van de wortelen in 2 en snijd dan elke helft nog eens overlangs in 2. Schik de venkel en de wortelen op de ovenplaat, besprenkel ze met 2 el olijfolie en schuif ze 15 min. in de oven.
4
Schil de krieltjes en kook ze 15 min. in kokend gezouten water.
5
Mix de soep fijn, voeg de saffraan toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg de garnalen en de visfilets in stukken toe. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. net onder het kookpunt sudderen. Voeg de geroosterde groenten en de krieltjes toe. Breng verder op smaak en dien meteen op, anders wordt de vis te gaar.
1
Pel de ontdooide garnaalstaarten en houd ze apart. Laat de pantsers al roerend op een hoog vuur kleuren, in een kookpot met 1 el olijfolie. Voeg de tomaten in grote stukken en de cayennepeper toe. Fruit tot het vrijgekomen vocht verdampt is. Giet er het water bij, de 2 fonds, de bouillon en voeg de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en laat 1 u op een heel zacht vuurtje sudderen. Verwijder de laurierblaadjes, mix fijn en filter.
2
Giet de gefilterde bouillon opnieuw in de kookpot en laat nog 30 min. koken met de witte wijn, de helft van de wortelen in dikke schijfjes, de gehakte teentjes knoflook, de ui in reepjes en 1 venkelknol in dunne lange plakjes.
3
Verwarm intussen de oven voor op 210°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Verwijder de stengels van de 2e venkelknol en snijd de knol in partjes. Snijd de rest van de wortelen in 2 en snijd dan elke helft nog eens overlangs in 2. Schik de venkel en de wortelen op de ovenplaat, besprenkel ze met 2 el olijfolie en schuif ze 15 min. in de oven.
4
Schil de krieltjes en kook ze 15 min. in kokend gezouten water.
5
Mix de soep fijn, voeg de saffraan toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg de garnalen en de visfilets in stukken toe. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. net onder het kookpunt sudderen. Voeg de geroosterde groenten en de krieltjes toe. Breng verder op smaak en dien meteen op, anders wordt de vis te gaar.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Tomaten | San Marzano
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Witte uien | Netje
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Zeebaarsfilet
Delhaize Zeebaarsfilet
2 × +/- 216 gr
+/-€
6
69
Roodbaarsfilet
Delhaize Roodbaarsfilet
2 × +/- 220 gr
+/-€
5
28
Kabeljauwstaartfilet
Delhaize Kabeljauwstaartfilet
+/- 275 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
+/-€
6
46
Roze garnalen | Gepelde
365 Roze garnalen | Gepelde
3 × 200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Venkel
Delhaize Venkel
2 × 500 gr
1
79
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
3 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
Krielaardappelen
Delhaize Krielaardappelen
1 kg
2
89
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes
Knorr Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes
120 gr
3+1 gratis
2
25
Zeevruchtencocktail | Gekookt
Delhaize Zeevruchtencocktail | Gekookt
2 × 200 gr
3
79
Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
Knorr Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
12 x 10 gr
3+1 gratis
2
99
Kruiden | Laurier | Poeder
Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr
-10% voor 3
3
89
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Saffraan | Poeder
Santa Maria Kruiden | Saffraan | Poeder
0,5 gr
-10% voor 3
8
99

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
6 x 33 cl
4
55
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€91,37