🛒 Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenMuffins met appels en speculaas
Delhaize logo
  • Muffins met appels en speculaas
    D

Muffins met appels en speculaas

Muffins met appels en speculaasD
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 50 g bloem
  • 70 g blonde kandijsuiker
  • 100 g boter
  • zout
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 2 kleine appels
  • 20 g maïsmeel
  • 1 zakje specerijenmix voor speculaas (facultatief)
  • 200 g speculaas
  • 10 cl volle melk
  • 50 g bloem
  • 70 g blonde kandijsuiker
  • 100 g boter
  • zout
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 2 kleine appels
  • 20 g maïsmeel
  • 1 zakje specerijenmix voor speculaas (facultatief)
  • 200 g speculaas
  • 10 cl volle melk

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Verkruimel de speculaas tot stukjes (niet tot poeder). Doe ze in een grote kom en voeg de bloem toe, het maïszetmeel, de kandijsuiker, het zout en de speculaasspecerijen (facultatief). Meng goed, maak een kuiltje in het midden. Giet er de melk in, de gesmolten boter en de losgeklopte eieren. Roer met een vork, van het midden naar de buitenkant toe, zonder een volkomen gladde deeg te willen bekomen.
3
Voeg de geschilde en in blokjes gesneden appels toe.
4
Leg papieren vormpjes (baking cups) in een bakplaat voor muffins en verdeel het deeg over de vormpjes. Bak 20 min. in de oven.
5
Laat lauw worden en haal uit de bakplaat. Serveer lauw met een bolletje ijs of koud.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Verkruimel de speculaas tot stukjes (niet tot poeder). Doe ze in een grote kom en voeg de bloem toe, het maïszetmeel, de kandijsuiker, het zout en de speculaasspecerijen (facultatief). Meng goed, maak een kuiltje in het midden. Giet er de melk in, de gesmolten boter en de losgeklopte eieren. Roer met een vork, van het midden naar de buitenkant toe, zonder een volkomen gladde deeg te willen bekomen.
3
Voeg de geschilde en in blokjes gesneden appels toe.
4
Leg papieren vormpjes (baking cups) in een bakplaat voor muffins en verdeel het deeg over de vormpjes. Bak 20 min. in de oven.
5
Laat lauw worden en haal uit de bakplaat. Serveer lauw met een bolletje ijs of koud.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1276; energie (kCal): 306; vetten (g): 16,2; verzadigde vetten (g): 8,8; koolhydraten (g): 34,6; suikers (g): 20,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 205,78
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1276; energie (kCal): 306; vetten (g): 16,2; verzadigde vetten (g): 8,8; koolhydraten (g): 34,6; suikers (g): 20,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 205,78
Amerikaans
Vegetarisch
Kids
Overig
Snack