Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Delhaize logo
E

Lamingtons

LamingtonsE
Moeilijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 90 g boter
  • zout
  • 300 g Callets Dessert of geplette, pure dessertchocolade
  • 6 eieren op kamertemperatuur
  • 180 g griessuiker
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 100 g kokospoeder
  • 90 g boter
  • zout
  • 300 g Callets Dessert of geplette, pure dessertchocolade
  • 6 eieren op kamertemperatuur
  • 180 g griessuiker
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 100 g kokospoeder

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 -180°C.
2
Klop de eieren en de suiker gedurende 3 min. met een elektrische klopper.
3
Zeef de bloem en voeg in 3 keer toe aan het eiermengsel. Roer voorzichtig met de garde.
4
Laat de boter smelten in de microgolfoven en voeg samen met het zout toe aan de pasta; meng zorgvuldig.
5
Bedek een vierkante bakvorm (met een zijde van ong. 20 cm) met bakpapier en giet er de pasta in.
6
Laat 35 min. bakken in de oven.
7
Bedek de taart met een plank met daarop een gewicht en laat afkoelen.
8
Haal de taart uit haar vorm, snij de randen bij om een mooi regelmatig vierkant te bekomen en snij vervolgens in 16 blokjes.
9
Laat de chocolade smelten in bain-marie.
10
Prik een blokje gebak op een vork en doop het volledig in de chocolade met behulp van een tang.
11
Leg het vervolgens op een bord met kokospoeder en zorg ervoor dat alle kanten bepoederd zijn.
12
Schik gaandeweg de lamingtons op een rooster en laat ze rusten op een koele plaats.
13
Proef wanneer de chocolade krokant is geworden.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 -180°C.
2
Klop de eieren en de suiker gedurende 3 min. met een elektrische klopper.
3
Zeef de bloem en voeg in 3 keer toe aan het eiermengsel. Roer voorzichtig met de garde.
4
Laat de boter smelten in de microgolfoven en voeg samen met het zout toe aan de pasta; meng zorgvuldig.
5
Bedek een vierkante bakvorm (met een zijde van ong. 20 cm) met bakpapier en giet er de pasta in.
6
Laat 35 min. bakken in de oven.
7
Bedek de taart met een plank met daarop een gewicht en laat afkoelen.
8
Haal de taart uit haar vorm, snij de randen bij om een mooi regelmatig vierkant te bekomen en snij vervolgens in 16 blokjes.
9
Laat de chocolade smelten in bain-marie.
10
Prik een blokje gebak op een vork en doop het volledig in de chocolade met behulp van een tang.
11
Leg het vervolgens op een bord met kokospoeder en zorg ervoor dat alle kanten bepoederd zijn.
12
Schik gaandeweg de lamingtons op een rooster en laat ze rusten op een koele plaats.
13
Proef wanneer de chocolade krokant is geworden.
Nutritionele informatie
E
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1678; energie (kCal): 402; vetten (g): 21,9; verzadigde vetten (g): 14,1; koolhydraten (g): 43; suikers (g): 27,4; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 818,07
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1678; energie (kCal): 402; vetten (g): 21,9; verzadigde vetten (g): 14,1; koolhydraten (g): 43; suikers (g): 27,4; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 818,07
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert