Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenMuffins met twee soorten chocolade
Delhaize logo
  • Muffins met twee soorten chocolade
    E

Muffins met twee soorten chocolade

Muffins met twee soorten chocoladeE
Gemiddeld
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 10 g bakpoeder
  • 150 g bloem
  • 100 g boter
  • 100 g “Dessert Callets” (of pure dessertchocolade, in stukjes gehakt)
  • zout
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 150 g griessuiker
  • 3 el melk
  • 100 g witte chocolade
  • 10 g bakpoeder
  • 150 g bloem
  • 100 g boter
  • 100 g “Dessert Callets” (of pure dessertchocolade, in stukjes gehakt)
  • zout
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 150 g griessuiker
  • 3 el melk
  • 100 g witte chocolade

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm op heel zacht vuur. Voeg, wanneer de boter begint te smelten, de chocolade toe en laat smelten. Neem van het vuur, laat 1 min. staan en klop met de garde. Voeg dan de eieren en de melk toe, meng goed.
3
Meng de suiker met de bloem, het baking powder, het zout en de in stukjes gesneden witte chocolade. Giet dit mengsel in één keer in de kookpot en meng snel zonder een perfect glad beslag te willen bekomen.
4
Leg papieren vormpjes (baking cups) in een bakplaat voor muffins en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak 15 min. in de oven. Laat in de bakplaat afkoelen.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm op heel zacht vuur. Voeg, wanneer de boter begint te smelten, de chocolade toe en laat smelten. Neem van het vuur, laat 1 min. staan en klop met de garde. Voeg dan de eieren en de melk toe, meng goed.
3
Meng de suiker met de bloem, het baking powder, het zout en de in stukjes gesneden witte chocolade. Giet dit mengsel in één keer in de kookpot en meng snel zonder een perfect glad beslag te willen bekomen.
4
Leg papieren vormpjes (baking cups) in een bakplaat voor muffins en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak 15 min. in de oven. Laat in de bakplaat afkoelen.
Nutritionele informatie
E
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1638; energie (kCal): 392; vetten (g): 20,2; verzadigde vetten (g): 12,2; koolhydraten (g): 45,2; suikers (g): 31,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 260,99
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1638; energie (kCal): 392; vetten (g): 20,2; verzadigde vetten (g): 12,2; koolhydraten (g): 45,2; suikers (g): 31,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 260,99
Amerikaans
Vegetarisch
Kids,Moederdag
Overig
Dessert