Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenCobbler met peren en gember
Delhaize logo
  • Cobbler met peren en gember

Cobbler met peren en gember

Cobbler met peren en gember
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 700 g peren, geschild, klokhuis verwijderd en doormidden gesneden
  • 1 stuk verse gember
  • 50 g blonde kandijsuiker
  • 250 g bloem
  • 100 g griessuiker
  • 120 g boter
  • 1 ei
  • 1 g boter
  • 1 mespunt zout
  • 12,5 cl melk
  • 1/2 zakje baking powder (10 g)
  • 700 g peren, geschild, klokhuis verwijderd en doormidden gesneden
  • 1 stuk verse gember
  • 50 g blonde kandijsuiker
  • 250 g bloem
  • 100 g griessuiker
  • 120 g boter
  • 1 ei
  • 1 g boter
  • 1 mespunt zout
  • 12,5 cl melk
  • 1/2 zakje baking powder (10 g)

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Stoof op een flink vuur de in blokjes gesneden peren aan in een grote bakpan met een nootje boter.
3
Doe er, wanneer ze goudbruin zijn, de geraspte gember en de basterdsuiker bij; meng 1 min. en giet in een ovenschotel.
4
Meng de bloem, de suiker, het baking powder en het zout in een slakom.
5
Doe daarbij de in blokjes gesneden boter en kneed met de vingertoppen al wrijvend, zoals voor een crumble.
6
Maak een kuiltje in het midden en giet daarin het met de melk opgeklopte ei.
7
Meng met een vork tot een kruimelig deeg.
8
Leg deegvingers met een tussenruimte op de peren, zonder ze volledig te bedekken.
9
Laat 25 min. goudbruin bakken in de oven.
10
Dien lauw of koud op, eventueel met room of vanilleijs.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Stoof op een flink vuur de in blokjes gesneden peren aan in een grote bakpan met een nootje boter.
3
Doe er, wanneer ze goudbruin zijn, de geraspte gember en de basterdsuiker bij; meng 1 min. en giet in een ovenschotel.
4
Meng de bloem, de suiker, het baking powder en het zout in een slakom.
5
Doe daarbij de in blokjes gesneden boter en kneed met de vingertoppen al wrijvend, zoals voor een crumble.
6
Maak een kuiltje in het midden en giet daarin het met de melk opgeklopte ei.
7
Meng met een vork tot een kruimelig deeg.
8
Leg deegvingers met een tussenruimte op de peren, zonder ze volledig te bedekken.
9
Laat 25 min. goudbruin bakken in de oven.
10
Dien lauw of koud op, eventueel met room of vanilleijs.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Overig
Herfst
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Nashipeer
Delhaize Nashipeer
1 st
1
69
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Cassonade
    Tienen-Tirlemont Cassonade
    500 gr
    1
    59
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Zout | Tafel | Naturel
    Jozo Zout | Tafel | Naturel
    1 kg
    1
    09
    Gist droog
    Dr. oetker Gist droog
    4 x 7 gr
    2
    85

    Reeds in je keuken

    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Zachte boter
    Aubel Zachte boter
    500 gr
    2de tegen -50%
    8
    79
    Melk | 0% V.G.
    Campina Melk | 0% V.G.
    6 x 1 l
    2de tegen -50%
    11
    89
    Totaal:
    €15,09

    Mis geen enkel voordeel

    Ontdek exclusieve voordelen. Log in.