1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Stoof op een flink vuur de in blokjes gesneden peren aan in een grote bakpan met een nootje boter.
3
Doe er, wanneer ze goudbruin zijn, de geraspte gember en de basterdsuiker bij; meng 1 min. en giet in een ovenschotel.
4
Meng de bloem, de suiker, het baking powder en het zout in een slakom.
5
Doe daarbij de in blokjes gesneden boter en kneed met de vingertoppen al wrijvend, zoals voor een crumble.
6
Maak een kuiltje in het midden en giet daarin het met de melk opgeklopte ei.
7
Meng met een vork tot een kruimelig deeg.
8
Leg deegvingers met een tussenruimte op de peren, zonder ze volledig te bedekken.
9
Laat 25 min. goudbruin bakken in de oven.
10
Dien lauw of koud op, eventueel met room of vanilleijs.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Stoof op een flink vuur de in blokjes gesneden peren aan in een grote bakpan met een nootje boter.
3
Doe er, wanneer ze goudbruin zijn, de geraspte gember en de basterdsuiker bij; meng 1 min. en giet in een ovenschotel.
4
Meng de bloem, de suiker, het baking powder en het zout in een slakom.
5
Doe daarbij de in blokjes gesneden boter en kneed met de vingertoppen al wrijvend, zoals voor een crumble.
6
Maak een kuiltje in het midden en giet daarin het met de melk opgeklopte ei.
7
Meng met een vork tot een kruimelig deeg.
8
Leg deegvingers met een tussenruimte op de peren, zonder ze volledig te bedekken.
9
Laat 25 min. goudbruin bakken in de oven.
10
Dien lauw of koud op, eventueel met room of vanilleijs.