1
Zet een grote kom 30 min. op voorhand in de koelkast.
2
Giet de suiker in een steelpan, voeg 2 eetlepels water toe en breng langzaam aan de kook. Neem van het vuur, voeg de fijngeraspte citroenschil toe, evenals de gember. Giet in een kleine kom en laat afkoelen.
3
Klop de eierdooiers (bewaar de eiwitten) met de mixerkloppers tot een schuimig geheel. Voeg de siroop geleidelijk aan toe, blijf kloppen.
4
Breek de chocolade in stukken en laat au bain-marie smelten. Giet de gesmolten chocolade op de eierdooiers en meng goed.
5
Klop de slagroom stijf in de koude kom en spatel onder de chocoladebereiding. Klop de eiwitten tot stijve pieken en spatel voorzichtig onder de mousse. Verdeel over de glazen, dek af en laat enkele uren in de koelkast opstijven.
6
De sigarettenkoekjes: verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Snij de vellen brickdeeg in twee en verwijder het verkreukelde middenstuk. Smeer ze licht in met de gesmolten boter en rol ze vast op in de richting van de afgeronde kant. Gebruik eventueel keukentouw om ze gesloten te houden. Bak ze goudbruin in de oven gedurende 10 min.
7
Versier de chocolademousse eventueel met enkele stukjes gekonfijte citroenreepjes en gember. Serveer met de knapperige sigaretten.
1
Zet een grote kom 30 min. op voorhand in de koelkast.
2
Giet de suiker in een steelpan, voeg 2 eetlepels water toe en breng langzaam aan de kook. Neem van het vuur, voeg de fijngeraspte citroenschil toe, evenals de gember. Giet in een kleine kom en laat afkoelen.
3
Klop de eierdooiers (bewaar de eiwitten) met de mixerkloppers tot een schuimig geheel. Voeg de siroop geleidelijk aan toe, blijf kloppen.
4
Breek de chocolade in stukken en laat au bain-marie smelten. Giet de gesmolten chocolade op de eierdooiers en meng goed.
5
Klop de slagroom stijf in de koude kom en spatel onder de chocoladebereiding. Klop de eiwitten tot stijve pieken en spatel voorzichtig onder de mousse. Verdeel over de glazen, dek af en laat enkele uren in de koelkast opstijven.
6
De sigarettenkoekjes: verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Snij de vellen brickdeeg in twee en verwijder het verkreukelde middenstuk. Smeer ze licht in met de gesmolten boter en rol ze vast op in de richting van de afgeronde kant. Gebruik eventueel keukentouw om ze gesloten te houden. Bak ze goudbruin in de oven gedurende 10 min.
7
Versier de chocolademousse eventueel met enkele stukjes gekonfijte citroenreepjes en gember. Serveer met de knapperige sigaretten.