⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenMousse van melkchocolade, citroen en gember – knapperige sigaretten
Delhaize logo
  • Mousse van melkchocolade, citroen en gember – knapperige sigaretten

Mousse van melkchocolade, citroen en gember – knapperige sigaretten

Mousse van melkchocolade, citroen en gember – knapperige sigaretten
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 25 g boter
  • 1 citroen
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 1 kl fijngeraspte verse gember
  • gekonfijte citroenreepjes en gember (facultatief)
  • 20 g griessuiker
  • 300 g melkchocolade
  • 3 vellen brickdeeg
  • 20 cl verse room
  • 25 g boter
  • 1 citroen
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 1 kl fijngeraspte verse gember
  • gekonfijte citroenreepjes en gember (facultatief)
  • 20 g griessuiker
  • 300 g melkchocolade
  • 3 vellen brickdeeg
  • 20 cl verse room

Begin met koken

1
Zet een grote kom 30 min. op voorhand in de koelkast.
2
Giet de suiker in een steelpan, voeg 2 eetlepels water toe en breng langzaam aan de kook. Neem van het vuur, voeg de fijngeraspte citroenschil toe, evenals de gember. Giet in een kleine kom en laat afkoelen.
3
Klop de eierdooiers (bewaar de eiwitten) met de mixerkloppers tot een schuimig geheel. Voeg de siroop geleidelijk aan toe, blijf kloppen.
4
Breek de chocolade in stukken en laat au bain-marie smelten. Giet de gesmolten chocolade op de eierdooiers en meng goed.
5
Klop de slagroom stijf in de koude kom en spatel onder de chocoladebereiding. Klop de eiwitten tot stijve pieken en spatel voorzichtig onder de mousse. Verdeel over de glazen, dek af en laat enkele uren in de koelkast opstijven.
6
De sigarettenkoekjes: verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Snij de vellen brickdeeg in twee en verwijder het verkreukelde middenstuk. Smeer ze licht in met de gesmolten boter en rol ze vast op in de richting van de afgeronde kant.  Gebruik eventueel keukentouw om ze gesloten te houden. Bak ze goudbruin in de oven gedurende 10 min.
7
Versier de chocolademousse eventueel met enkele stukjes gekonfijte citroenreepjes en gember. Serveer met de knapperige  sigaretten.
1
Zet een grote kom 30 min. op voorhand in de koelkast.
2
Giet de suiker in een steelpan, voeg 2 eetlepels water toe en breng langzaam aan de kook. Neem van het vuur, voeg de fijngeraspte citroenschil toe, evenals de gember. Giet in een kleine kom en laat afkoelen.
3
Klop de eierdooiers (bewaar de eiwitten) met de mixerkloppers tot een schuimig geheel. Voeg de siroop geleidelijk aan toe, blijf kloppen.
4
Breek de chocolade in stukken en laat au bain-marie smelten. Giet de gesmolten chocolade op de eierdooiers en meng goed.
5
Klop de slagroom stijf in de koude kom en spatel onder de chocoladebereiding. Klop de eiwitten tot stijve pieken en spatel voorzichtig onder de mousse. Verdeel over de glazen, dek af en laat enkele uren in de koelkast opstijven.
6
De sigarettenkoekjes: verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Snij de vellen brickdeeg in twee en verwijder het verkreukelde middenstuk. Smeer ze licht in met de gesmolten boter en rol ze vast op in de richting van de afgeronde kant.  Gebruik eventueel keukentouw om ze gesloten te houden. Bak ze goudbruin in de oven gedurende 10 min.
7
Versier de chocolademousse eventueel met enkele stukjes gekonfijte citroenreepjes en gember. Serveer met de knapperige  sigaretten.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Sinterklaas,Eindejaar
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Gember | Bio
    Delhaize Gember | Bio
    150 gr
    Bio
      1
      89
      Suiker | Vervanger
      Zusto Suiker | Vervanger
      300 gr
      4
      29
      Chocolade | Melk
      Delhaize Chocolade | Melk
      3 × 100 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      77
      Brickvellen
      Delhaize Brickvellen
      170 gr
      2
      49
      Room | Zuur | 15 % V.G.
      Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
      200 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      15

      Reeds in je keuken

      Boter | Gezouten
      Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      39
      Eieren | Bruine | Medium
      Delhaize Eieren | Bruine | Medium
      4 st
      1
      69
      Totaal:
      €14,71