Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Delhaize logo

Sachertorte

Sachertorte
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 180 g abrikozenconfituur
  • 3 afgestreken el bloem
  • 30 g bloemsuiker
  • 120 g boter
  • 6 eieren op kampertemperatuur
  • versiering naar keuze: schilfers, suikerparels, enz.
  • 90 g griessuiker
  • 320 g pure chocolade
  • 60 g paneermeel
  • 10 cl verse room
  • zout
  • 180 g abrikozenconfituur
  • 3 afgestreken el bloem
  • 30 g bloemsuiker
  • 120 g boter
  • 6 eieren op kampertemperatuur
  • versiering naar keuze: schilfers, suikerparels, enz.
  • 90 g griessuiker
  • 320 g pure chocolade
  • 60 g paneermeel
  • 10 cl verse room
  • zout

Begin met koken

: 30 min + 45 min baktijd (+ afkoeling)
1
Verwarm de oven voor op th 5/6 – 160°C.
2
Laat de boter in een kookpot smelten op heel zacht vuur. Voeg 120 g in stukjes gehakte chocolade toe en laat langzaam smelten. Neem van het vuur, voeg de griessuiker toe, de bloem, het paneermeel en de eierdooiers. Meng goed.
3
Klop de eiwitten met het snuifje zout heel stijf, voeg dan geleidelijk aan de bloemsuiker toe. Doe er 1/3 van bij het beslag, meng goed, voeg dan de rest toe, meng voorzichtig.
4
Leg een schijfje bakpapier op de bodem van een ronde taartvorm (met een diameter van 20 cm) en smeer de rand in met boter. Stort het beslag in de taartvorm, zet 45 minuten in de oven. Neem uit de vorm en laat afkoelen.
5
Snij de taart horizontaal in 3 gelijke schijven. Bestrijk de 2 onderste rijkelijk met de confituur en zet de schijven terug op elkaar.
6
Breng de room aan de kook, doe er 200 g in stukjes gehakte chocolade in en neem van het vuur. Laat 2 minuten rusten en meng dan met de garde. Bestrijk de zij- en bovenkant van de taart met een dikke laag van deze ganache. Zet enkele uren koel weg (liever niet in de koelkast). Versier naar wens net voor het serveren.
1
Verwarm de oven voor op th 5/6 – 160°C.
2
Laat de boter in een kookpot smelten op heel zacht vuur. Voeg 120 g in stukjes gehakte chocolade toe en laat langzaam smelten. Neem van het vuur, voeg de griessuiker toe, de bloem, het paneermeel en de eierdooiers. Meng goed.
3
Klop de eiwitten met het snuifje zout heel stijf, voeg dan geleidelijk aan de bloemsuiker toe. Doe er 1/3 van bij het beslag, meng goed, voeg dan de rest toe, meng voorzichtig.
4
Leg een schijfje bakpapier op de bodem van een ronde taartvorm (met een diameter van 20 cm) en smeer de rand in met boter. Stort het beslag in de taartvorm, zet 45 minuten in de oven. Neem uit de vorm en laat afkoelen.
5
Snij de taart horizontaal in 3 gelijke schijven. Bestrijk de 2 onderste rijkelijk met de confituur en zet de schijven terug op elkaar.
6
Breng de room aan de kook, doe er 200 g in stukjes gehakte chocolade in en neem van het vuur. Laat 2 minuten rusten en meng dan met de garde. Bestrijk de zij- en bovenkant van de taart met een dikke laag van deze ganache. Zet enkele uren koel weg (liever niet in de koelkast). Versier naar wens net voor het serveren.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Kids,Halloween
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Fruitbeleg | Abrikozen | Bio
Fiordifrutta Fruitbeleg | Abrikozen | Bio
250 gr
Bio
    3
    79
    Bloemsuiker
    Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
    250 gr
    0
    79
    Suiker | Parelkorrel
    Tienen-Tirlemont Suiker | Parelkorrel
    500 gr
    3
    15
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
    Côte d'Or Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
    2 × 180 gr
    2de tegen -30%
    Bio
      6
      65
      Room | Zuur | 15 % V.G.
      Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
      200 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      15

      Reeds in je keuken

      Tarwebloem
      Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      35
      Boter | Zacht
      Paysan Breton Boter | Zacht
      125 gr
      2
      39
      Eieren | Bruine | Medium
      Delhaize Eieren | Bruine | Medium
      4 st
      1
      69
      Paneermeel
      Anco Paneermeel
      200 gr
      0
      67
      Kruiden | Zout | Berg | Molen
      Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      -10% voor 3
      6
      35
      Totaal:
      €26,47