Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenBalletjes in tomatensaus
Delhaize logo
  • Balletjes in tomatensaus
    A

Balletjes in tomatensaus

Balletjes in tomatensausA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 800 g kalfs-/varkensgehakt
  • 1 sjalot
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 g grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 6 tomaten
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 chilipeper
  • 500 g passata
  • 1 kl kippenbouillonpasta
  • 1 takje tijm
  • 800 g kalfs-/varkensgehakt
  • 1 sjalot
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 g grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 6 tomaten
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 chilipeper
  • 500 g passata
  • 1 kl kippenbouillonpasta
  • 1 takje tijm

Begin met koken

: 25 min + baktijd 25 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het gehakt in een kom en voeg er het ei, de gesnipperde sjalot en het paneermeel aan toe. Kruid met peper en zout. Rol er balletjes van, bak ze mooi goudbruin in de pan en laat verder garen in de oven gedurende 15 min.
2
Voor de saus: stoof een gesnipperde ui samen met een geperst teentje knoflook aan in de olijfolie. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en snijd hem zeer fijn. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan het ui-knoflookmengsel, samen met het takje tijm en de chilipeper. Laat dit gedurende 10 min zachtjes stoven. Voeg er de passata en de bouillon aan toe. Kruid goed af met peper en zout. Breng opnieuw aan de kook en laat 10 min doorkoken. Zeef de saus, voeg de balletjes toe en laat nog 5 min sudderen op een zacht vuur.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het gehakt in een kom en voeg er het ei, de gesnipperde sjalot en het paneermeel aan toe. Kruid met peper en zout. Rol er balletjes van, bak ze mooi goudbruin in de pan en laat verder garen in de oven gedurende 15 min.
2
Voor de saus: stoof een gesnipperde ui samen met een geperst teentje knoflook aan in de olijfolie. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en snijd hem zeer fijn. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan het ui-knoflookmengsel, samen met het takje tijm en de chilipeper. Laat dit gedurende 10 min zachtjes stoven. Voeg er de passata en de bouillon aan toe. Kruid goed af met peper en zout. Breng opnieuw aan de kook en laat 10 min doorkoken. Zeef de saus, voeg de balletjes toe en laat nog 5 min sudderen op een zacht vuur.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 490; energie (kCal): 118; vetten (g): 7,7; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 3,1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 453,24
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 490; energie (kCal): 118; vetten (g): 7,7; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 3,1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 453,24
Andere wereldkeuken
Overig,Vlees - minder dan 3€,Vlees - minder dan 3€
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Delhaize Gehakt | Kalfs
+/- 279 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    4
    79
    Scharreleieren | 5+1
    Columbus Scharreleieren | 5+1
    6 st
    Promo
    3
    20
    Paneermeel | Glutenvrij
    Schär Paneermeel | Glutenvrij
    300 gr
    2de tegen -50%
    3
    85
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Trostomaten | Bio
    Delhaize Trostomaten | Bio
    2 × 500 gr
    Bio
      3
      49
      Rode pepers | Verpakt
      Delhaize Rode pepers | Verpakt
      50 gr
      1
      35
      Sauce | Tradizionale | Be
      Miracoli Sauce | Tradizionale | Be
      2 × 400 gr
      3+1 gratis
      3
      85
      Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g
      Knorr Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g
      109 gr
      3+1 gratis
      2
      69
      Kruiden | Tijm
      Santa Maria Kruiden | Tijm
      15 gr
      -10% voor 3
      2
      75

      Reeds in je keuken

      Lookbol | Netje
      Delhaize Lookbol | Netje
      75 gr
      1
      79
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Totaal:
      €35,00