1
Marinade en saus: meng in een kom de yoghurt, het ½ bosje fijngehakte koriander, 1 kl korianderpoeder, de helft van de olijfolie, het sap van 1 citroen, zout en peper. Giet de helft van deze marinade in een schaal en voeg 2 in plakjes gesneden lookteentjes toe. Leg er de lamskronen in en wentel ze goed in de marinade. Dek af en laat minstens 2 u in de koelkast rusten. Bewaar de resterende saus in een kommetje.
2
Neem het vlees 30 min op voorhand uit de koelkast. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3
Laat de lamskronen uitlekken, verwijder al de lookstukjes die er nog rond zitten. Laat ze, in een braadpan, snel aan alle kanten goudbruin bakken in 1 el olijfolie. Voeg peper en zout toe en leg ze in een ovenschaal.
4
Meng in een kom ½ kl korianderpoeder, 2 geperste lookteentjes, het paneermeel, de verse koriander, de peterselie, de geraspte schil en het sap van 1 citroen, 2 el olijfolie, peper en zout.
5
Bedek de lamskronen met deze bereiding om de kruidenkorst te vormen. Laat ze 25 à 30 min in de oven bakken.
6
Laat ze 5 min rusten, versnijd ze dan in plakken langs de ribben. Serveer met de raïta en geroosterd naanbrood.
1
Marinade en saus: meng in een kom de yoghurt, het ½ bosje fijngehakte koriander, 1 kl korianderpoeder, de helft van de olijfolie, het sap van 1 citroen, zout en peper. Giet de helft van deze marinade in een schaal en voeg 2 in plakjes gesneden lookteentjes toe. Leg er de lamskronen in en wentel ze goed in de marinade. Dek af en laat minstens 2 u in de koelkast rusten. Bewaar de resterende saus in een kommetje.
2
Neem het vlees 30 min op voorhand uit de koelkast. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3
Laat de lamskronen uitlekken, verwijder al de lookstukjes die er nog rond zitten. Laat ze, in een braadpan, snel aan alle kanten goudbruin bakken in 1 el olijfolie. Voeg peper en zout toe en leg ze in een ovenschaal.
4
Meng in een kom ½ kl korianderpoeder, 2 geperste lookteentjes, het paneermeel, de verse koriander, de peterselie, de geraspte schil en het sap van 1 citroen, 2 el olijfolie, peper en zout.
5
Bedek de lamskronen met deze bereiding om de kruidenkorst te vormen. Laat ze 25 à 30 min in de oven bakken.
6
Laat ze 5 min rusten, versnijd ze dan in plakken langs de ribben. Serveer met de raïta en geroosterd naanbrood.