⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Delhaize logo
A

Paella royal

Paella royalA
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 400 g Spaanse ronde Victoriarijst
  • 300 g Ibérico varkensvlees
  • 1 kg mosselen
  • 500 g tapijtschelpen
  • 200 g inktvisringen
  • 200 g groene bonen (of diepgevroren erwten)
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g tomatenvlees (in bokaal)
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 1 capsule saffraanpoeder
  • 1 feuille laurier
  • 8 e.l. olijfolie
  • 400 g Spaanse ronde Victoriarijst
  • 300 g Ibérico varkensvlees
  • 1 kg mosselen
  • 500 g tapijtschelpen
  • 200 g inktvisringen
  • 200 g groene bonen (of diepgevroren erwten)
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g tomatenvlees (in bokaal)
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 1 capsule saffraanpoeder
  • 1 feuille laurier
  • 8 e.l. olijfolie

Begin met koken

: 50 min.
1
Laat de tapijtschelpen weken in een grote hoeveelheid gezouten water.
2
Snijd het varkensvlees in blokjes. Giet de olijfolie in een paellapan (of in een grote braadpan) en zet ze op een groot vuur. Bak de vleesblokjes samen met de kippenbouten aan alle kanten goudbruin.
3
Neem het vlees uit de pan en bak de fijngesneden ui(en), de geperste knoflook en de in blokjes gesneden paprika('s) op een zacht vuurtje.
4
Spoel ondertussen de mosselen en schraap ze proper. Doe ze in een kookpot, voeg er de wijn aan toe en plaats het deksel op de pot. Laat ze 5 min op een hevig vuur koken tot alle mosselen open zijn. Giet de mosselen af maar vang het kookvocht op. Laat afkoelen.
5
Snijd de groene bonen in kleine reepjes en doe ze samen met de rijst in een pan. Zet de pan 2 minuten op een hevig vuur terwijl je goed roert. Voeg vervolgens de bokalen tomatenvlees, het laurierblad, de saffraan en de verkruimelde bouillonblokje(s) toe. Leg het vlees en de kippenbouten in de saus. Leng het kookvocht van de mosselen aan met warm water tot je 1 l vocht bekomt. Giet dit op de rijst en breng het aan de kook. Laat 15 minuten sudderen op een laag pitje.
6
Houd 8 mosselen met schelp apart en haal de andere mosselen uit hun schelp. Laat de tapijtschelpen uitlekken en spoel ze af.
7
Voeg de inktvisringen, de mosselen zonder schelp, de tapijtschelpen en de rauwe garnalen bij de rijst. Roer goed en voeg een beetje kokend water toe als het gerecht te droog wordt. Laat nog 5 minuten sudderen. Kruid bij indien nodig.
8
Werk de paella af met de mosselen in schelp die je apart gehouden hebt, de langoustines en partjes citroen. Dien meteen op. 
1
Laat de tapijtschelpen weken in een grote hoeveelheid gezouten water.
2
Snijd het varkensvlees in blokjes. Giet de olijfolie in een paellapan (of in een grote braadpan) en zet ze op een groot vuur. Bak de vleesblokjes samen met de kippenbouten aan alle kanten goudbruin.
3
Neem het vlees uit de pan en bak de fijngesneden ui(en), de geperste knoflook en de in blokjes gesneden paprika('s) op een zacht vuurtje.
4
Spoel ondertussen de mosselen en schraap ze proper. Doe ze in een kookpot, voeg er de wijn aan toe en plaats het deksel op de pot. Laat ze 5 min op een hevig vuur koken tot alle mosselen open zijn. Giet de mosselen af maar vang het kookvocht op. Laat afkoelen.
5
Snijd de groene bonen in kleine reepjes en doe ze samen met de rijst in een pan. Zet de pan 2 minuten op een hevig vuur terwijl je goed roert. Voeg vervolgens de bokalen tomatenvlees, het laurierblad, de saffraan en de verkruimelde bouillonblokje(s) toe. Leg het vlees en de kippenbouten in de saus. Leng het kookvocht van de mosselen aan met warm water tot je 1 l vocht bekomt. Giet dit op de rijst en breng het aan de kook. Laat 15 minuten sudderen op een laag pitje.
6
Houd 8 mosselen met schelp apart en haal de andere mosselen uit hun schelp. Laat de tapijtschelpen uitlekken en spoel ze af.
7
Voeg de inktvisringen, de mosselen zonder schelp, de tapijtschelpen en de rauwe garnalen bij de rijst. Roer goed en voeg een beetje kokend water toe als het gerecht te droog wordt. Laat nog 5 minuten sudderen. Kruid bij indien nodig.
8
Werk de paella af met de mosselen in schelp die je apart gehouden hebt, de langoustines en partjes citroen. Dien meteen op. 
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 520; energie (kCal): 124; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 9,8; suikers (g): 1,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 10,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 683,12
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 520; energie (kCal): 124; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 9,8; suikers (g): 1,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 10,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 683,12
Spaans
Gluten vrij
Diner
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Rijstpap | 40M
Bosto Rijstpap | 40M
500 gr
2
85
Ardens gebraad | Gekruid | Varken
Delhaize Ardens gebraad | Gekruid | Varken
+/- 850 gr
+/-€
11
89
Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
Delhaize Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
1 kg
5
25
Vongole
Delhaize Vongole
500 gr
11
99
Inktvistubes
Delhaize Inktvistubes
+/- 277 gr
+/-€
6
65
Bonen | Extra fijn | Verpakt
Delhaize Bonen | Extra fijn | Verpakt
200 gr
1
79
Tomaten | Gepeld | Bio
Delhaize Tomaten | Gepeld | Bio
400 gr
Bio
    0
    95
    Somontano | Chardonnay
    Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
    37,5 cl
    2+1 gratis
    3
    99
    Kruiden | Saffraan | Poeder
    Santa Maria Kruiden | Saffraan | Poeder
    0,5 gr
    8
    99
    Kruiden | Laurier | Poeder
    Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
    18 gr
    3
    89

    Reeds in je keuken

    Look | Netje | Bio
    Delhaize Look | Netje | Bio
    100 gr
    Bio
      1
      29
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Totaal:
      +/-€58,24