1
Fruit de groenten gedurende 5 min. op een vrij hoog vuur in een sauteerpan of een wok, met 2 el arachideolie, ½ fijngehakte rode peper en de fijngehakte koriander. Kruid met zout en laat lauw worden.
2
Bereid de saus: monteer een mayonaise met de eidooier, het limoensap, de mosterd en 1 dl arachideolie. Voeg de gembersiroop toe, de sojatopping, het geperste teentje knoflook en de fijngehakte rode peper naar eigen smaak. Breng verder op smaak (geef je saus indien gewenst een extra pittige toets met chilipoeder). Houd apart.
3
Snijd de brickvellen in 2. Leg een ‘worst’ van groenten in het midden van ½ vel, haaks op de gesneden kant. Plooi de kanten naar binnen en rol op. Maak een twaalftal loempia’s op dezelfde manier. Bak ze in de hete olie (180°C).
4
Laat de loempia’s uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de saus.
1
Fruit de groenten gedurende 5 min. op een vrij hoog vuur in een sauteerpan of een wok, met 2 el arachideolie, ½ fijngehakte rode peper en de fijngehakte koriander. Kruid met zout en laat lauw worden.
2
Bereid de saus: monteer een mayonaise met de eidooier, het limoensap, de mosterd en 1 dl arachideolie. Voeg de gembersiroop toe, de sojatopping, het geperste teentje knoflook en de fijngehakte rode peper naar eigen smaak. Breng verder op smaak (geef je saus indien gewenst een extra pittige toets met chilipoeder). Houd apart.
3
Snijd de brickvellen in 2. Leg een ‘worst’ van groenten in het midden van ½ vel, haaks op de gesneden kant. Plooi de kanten naar binnen en rol op. Maak een twaalftal loempia’s op dezelfde manier. Bak ze in de hete olie (180°C).
4
Laat de loempia’s uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de saus.