Recept zoekresultatenMinigroenteloempia’s met pikante saus
Delhaize logo
  • Minigroenteloempia’s met pikante saus
    C

Minigroenteloempia’s met pikante saus

door Jeroen De Pauw
Minigroenteloempia’s met pikante sausC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 400 g wokgroenten met rode paprika
  • 1/2 bussel koriander
  • 2 el arachideolie
  • 1/2 el gembersiroop (uit een bokaal gemberbolletjes op siroop) (voor de saus)
  • 1/2 el mosterd (voor de saus)
  • 1/2 el ‘Soy Topping’ (voor de saus)
  • 1 dl arachideolie (voor de saus)
  • 1/2 rode peper
  • 1 Frituurbad (2l)
  • zout
  • 1 eidooier (voor de dressing)
  • 1 klein teentje knoflook (voor de saus)
  • 1/2 rode peper (voor de saus)
  • 1/4 limoen (voor de saus)
  • peper (voor de saus)
  • zout (voor de saus)
  • 6 vellen brickdeeg
  • 400 g wokgroenten met rode paprika
  • 1/2 bussel koriander
  • 2 el arachideolie
  • 1/2 el gembersiroop (uit een bokaal gemberbolletjes op siroop) (voor de saus)
  • 1/2 el mosterd (voor de saus)
  • 1/2 el ‘Soy Topping’ (voor de saus)
  • 1 dl arachideolie (voor de saus)
  • 1/2 rode peper
  • 1 Frituurbad (2l)
  • zout
  • 1 eidooier (voor de dressing)
  • 1 klein teentje knoflook (voor de saus)
  • 1/2 rode peper (voor de saus)
  • 1/4 limoen (voor de saus)
  • peper (voor de saus)

Begin met koken

: 20 min. + 5 min. kooktijd
1
Fruit de groenten gedurende 5 min. op een vrij hoog vuur in een sauteerpan of een wok, met 2 el arachideolie, ½ fijngehakte rode peper en de fijngehakte koriander. Kruid met zout en laat lauw worden.
2
Bereid de saus: monteer een mayonaise met de eidooier, het limoensap, de mosterd en 1 dl arachideolie. Voeg de gembersiroop toe, de sojatopping, het geperste teentje knoflook en de fijngehakte rode peper naar eigen smaak. Breng verder op smaak (geef je saus indien gewenst een extra pittige toets met chilipoeder). Houd apart.
3
Snijd de brickvellen in 2. Leg een ‘worst’ van groenten in het midden van ½ vel, haaks op de gesneden kant. Plooi de kanten naar binnen en rol op. Maak een twaalftal loempia’s op dezelfde manier. Bak ze in de hete olie (180°C).
4
Laat de loempia’s uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de saus.
1
Fruit de groenten gedurende 5 min. op een vrij hoog vuur in een sauteerpan of een wok, met 2 el arachideolie, ½ fijngehakte rode peper en de fijngehakte koriander. Kruid met zout en laat lauw worden.
2
Bereid de saus: monteer een mayonaise met de eidooier, het limoensap, de mosterd en 1 dl arachideolie. Voeg de gembersiroop toe, de sojatopping, het geperste teentje knoflook en de fijngehakte rode peper naar eigen smaak. Breng verder op smaak (geef je saus indien gewenst een extra pittige toets met chilipoeder). Houd apart.
3
Snijd de brickvellen in 2. Leg een ‘worst’ van groenten in het midden van ½ vel, haaks op de gesneden kant. Plooi de kanten naar binnen en rol op. Maak een twaalftal loempia’s op dezelfde manier. Bak ze in de hete olie (180°C).
4
Laat de loempia’s uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de saus.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 254 kcal - Vetten: 11,4 g - Koolhydraten: 32,3 g - Vezels: 2,3 g - Eiwitten: 4,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 254 kcal - Vetten: 11,4 g - Koolhydraten: 32,3 g - Vezels: 2,3 g - Eiwitten: 4,1 g
Aziatisch
Vegetarisch
Herfst
Hapjes

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Wok | Chilipeper | Rood
Delhaize Wok | Chilipeper | Rood
400 gr
2
65
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
-10% voor 3
2
95
Olie | Arachide
Delhaize Olie | Arachide
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
-10% voor 3
3
35
Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Solo | Frituurvet | Plantaardig | 4x250g
Solo Solo | Frituurvet | Plantaardig | 4x250g
4 x 250 gr
8
49
Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Limoen | 1 st
Delhaize Limoen | 1 st
1 st
0
59
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35

Reeds in je keuken

Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
35
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€42,35