1
Snipper de uien en hak de teentjes knoflook. Schil de paprika een beetje met een dunschiller, ontpit hem en snijd hem in reepjes. Houd apart.
2
Doe de cashewnoten met de helft van de kokosolie in een hakmolen en mix tot een pasta. Giet in een stoofpan, voeg de pinda’s toe en bak op een matig vuurtje goudbruin. Houd de bereiding apart op een bord. Giet de rest van de kokosolie in de stoofpan en fruit er de paprika, de uien en de knoflook op een zacht vuurtje in.
3
Schil de tomaten en snijd ze in grote stukken. Schep ze in de stoofpan, voeg de bereiding met de cashewnoten toe, de kokosmelk en het sap van 1 limoen. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp boven de stoofpan. Kruid met peper, met zout en laat 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
4
Breng intussen een grote kookpot water aan de kook. Verwijder de topjes van de prinsessenboontjes en snijd ze in stukjes. Snijd de courgette overlangs in 4, verwijder de pitjes en snijd ze in stukken. Dompel alle groenten in het kokende water en reken 3 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Giet af en laat in ijskoud water schrikken.
5
Voeg de gamba’s, de prinsessenboontjes en de courgette in de stoofpan toe. Laat 2 min. sudderen, breng verder op smaak en dien warm op. Werk af met de gehalveerde kerstomaten, de koriander, de gesnipperde rode peper en limoenpartjes. Geef er witte rijst bij.
1
Snipper de uien en hak de teentjes knoflook. Schil de paprika een beetje met een dunschiller, ontpit hem en snijd hem in reepjes. Houd apart.
2
Doe de cashewnoten met de helft van de kokosolie in een hakmolen en mix tot een pasta. Giet in een stoofpan, voeg de pinda’s toe en bak op een matig vuurtje goudbruin. Houd de bereiding apart op een bord. Giet de rest van de kokosolie in de stoofpan en fruit er de paprika, de uien en de knoflook op een zacht vuurtje in.
3
Schil de tomaten en snijd ze in grote stukken. Schep ze in de stoofpan, voeg de bereiding met de cashewnoten toe, de kokosmelk en het sap van 1 limoen. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp boven de stoofpan. Kruid met peper, met zout en laat 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
4
Breng intussen een grote kookpot water aan de kook. Verwijder de topjes van de prinsessenboontjes en snijd ze in stukjes. Snijd de courgette overlangs in 4, verwijder de pitjes en snijd ze in stukken. Dompel alle groenten in het kokende water en reken 3 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Giet af en laat in ijskoud water schrikken.
5
Voeg de gamba’s, de prinsessenboontjes en de courgette in de stoofpan toe. Laat 2 min. sudderen, breng verder op smaak en dien warm op. Werk af met de gehalveerde kerstomaten, de koriander, de gesnipperde rode peper en limoenpartjes. Geef er witte rijst bij.