Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGarnaalbeignets met kokos en cashewnotensaus
Delhaize logo
  • Garnaalbeignets met kokos en cashewnotensaus
    B

Garnaalbeignets met kokos en cashewnotensaus

door Jeroen De Pauw
Garnaalbeignets met kokos en cashewnotensausB
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 450 g extra large garnaalstaarten
  • 1 citroen
  • 40 g kokospoeder
  • 175 g bloem
  • 33 cl Kirin Ichibanbier
  • 1 el Madras curry
  • 1 Frituurbad (2l)
  • 100 g cashewnoten (voor de saus)
  • 1 el honing (voor de saus)
  • 1 el pindakaas (voor de saus)
  • 1 dl kokosmelk (voor de saus)
  • peper (voor de saus)
  • zout (voor de saus)
  • 450 g extra large garnaalstaarten
  • 1 citroen
  • 40 g kokospoeder
  • 175 g bloem
  • 33 cl Kirin Ichibanbier
  • 1 el Madras curry
  • 1 Frituurbad (2l)
  • 100 g cashewnoten (voor de saus)
  • 1 el honing (voor de saus)
  • 1 el pindakaas (voor de saus)
  • 1 dl kokosmelk (voor de saus)
  • peper (voor de saus)
  • zout (voor de saus)

Begin met koken

: 20 min.
1
Bereid de saus. Meng de honing, de pindakaas en de kokosmelk. Hak de cashewnoten tot dikke kruimels in de hakmolen. Schep ze bij de saus en breng verder op smaak.
2
Meng de bloem, de kerrie, zout en het kokospoeder in een slakom. Giet er beetje bij beetje en al kloppend 25 cl bier bij en meng tot een vrij dik deeg. Voeg indien nodig de rest van het bier toe.
3
Verwarm de frituurolie op 180°C. Pel de ontdooide diepvriesgarnalen, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan. Neem de garnalen vast bij het staartje, dompel ze in het deeg en bak ze in de hete olie (niet te veel tegelijk!).
4
Laat de beignets op keukenpapier uitlekken zodra ze goudbruin zijn. Geef er de saus en citroenpartjes bij.
1
Bereid de saus. Meng de honing, de pindakaas en de kokosmelk. Hak de cashewnoten tot dikke kruimels in de hakmolen. Schep ze bij de saus en breng verder op smaak.
2
Meng de bloem, de kerrie, zout en het kokospoeder in een slakom. Giet er beetje bij beetje en al kloppend 25 cl bier bij en meng tot een vrij dik deeg. Voeg indien nodig de rest van het bier toe.
3
Verwarm de frituurolie op 180°C. Pel de ontdooide diepvriesgarnalen, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan. Neem de garnalen vast bij het staartje, dompel ze in het deeg en bak ze in de hete olie (niet te veel tegelijk!).
4
Laat de beignets op keukenpapier uitlekken zodra ze goudbruin zijn. Geef er de saus en citroenpartjes bij.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 186 kcal - Vetten: 8,2 g - Koolhydraten: 16 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 10,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 186 kcal - Vetten: 8,2 g - Koolhydraten: 16 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 10,2 g
Aziatisch
Lactose vrij
Herfst
Hapjes

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Kokosnootpoeder
40 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Meel
175 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Curry
1 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bakolie
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Cashewnoten
100 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Honing
1 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Pindakaas
1 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Peper

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Zout

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Scampi | Gepeld
Delhaize Scampi | Gepeld
3 × 200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
5
39
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Blond bier | 8,5%
Duvel Blond bier | 8,5%
6 x 33 cl
2de tegen -40%
  • recycle.external.f9bb4cad.svg
8
89
Kokosmelk
Delhaize Kokosmelk
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
70
Totaal:
€26,45