1
Kook de hele ongeschilde krieltjes 20 min. in kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze volledig afkoelen.
2
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Plet de krieltjes lichtjes, maar laat ze heel. Meng ze met 3 el olijfolie, de azijn, peper en zout. Verdeel de krieltjes over de ovenplaat en schuif ze 25 min. in de oven.
3
Fruit de gesnipperde uien 2 min. met 1 el olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat 15 min. op een zacht vuurtje slinken. Meng de barbecuesaus onder de uien en haal de pan van het vuur.
4
Verdeel het gehakt in 12 porties, vorm platte balletjes en bak ze kort goudbruin op een vrij hoog vuur, met 1 el olijfolie.
5
Beleg de helft van de krieltjes met 1 miniburger en een stukje gorgonzola. Leg er de andere helft van de krieltjes bovenop en prik ze vast met tandenstokertjes. Warm ze 2 min. in de oven op.
6
Serveer als lunch met een slaatje of als aperitiefhapje met de saus.
1
Kook de hele ongeschilde krieltjes 20 min. in kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze volledig afkoelen.
2
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Plet de krieltjes lichtjes, maar laat ze heel. Meng ze met 3 el olijfolie, de azijn, peper en zout. Verdeel de krieltjes over de ovenplaat en schuif ze 25 min. in de oven.
3
Fruit de gesnipperde uien 2 min. met 1 el olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat 15 min. op een zacht vuurtje slinken. Meng de barbecuesaus onder de uien en haal de pan van het vuur.
4
Verdeel het gehakt in 12 porties, vorm platte balletjes en bak ze kort goudbruin op een vrij hoog vuur, met 1 el olijfolie.
5
Beleg de helft van de krieltjes met 1 miniburger en een stukje gorgonzola. Leg er de andere helft van de krieltjes bovenop en prik ze vast met tandenstokertjes. Warm ze 2 min. in de oven op.
6
Serveer als lunch met een slaatje of als aperitiefhapje met de saus.