1
Verwarm de oven voor op 220°C en bedek 2 ovenplaten met bakpapier. Snijd de ongeschilde aardappelen in dikke frietjes. Meng ze met 4 el olijfolie, 1 el gerookte paprika en 6 takjes geriste tijm. Schik ze naast elkaar op een ovenplaat en schuif ze in de oven. Snijd de wortelen schuin in dikke schijfjes (ongeschild als ze bio zijn). Meng ze met 2 el olijfolie, verdeel ze over de andere ovenplaat en schuif ze ook in de oven. Reken 25 min. baktijd (dus 30 min. in totaal voor de frietjes).
2
Hak intussen de uien en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje in een stoofpan met 3 el olijfolie, het geperste teentje knoflook en 2 takjes tijm. Voeg 1 el komijn, peper, zout en de tomaten toe. Laat 15 min. Sudderen.
3
Kneed het gehakt met 1 el komijn en ½ el gerookte paprika. Breng verder op smaak. Rol het gehakt tot balletjes en bak ze kort goudbruin op een vrij hoog vuur, in een grote sauteerpan met de rest van de olijfolie. Overgiet de balletjes met de saus, zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
4
Kruid de wortelen en de frietjes lichtjes met fleur de sel. Voeg de wortelen toe in de sauteerpan met de balletjes, werk af met tijm en dien heel warm op.
1
Verwarm de oven voor op 220°C en bedek 2 ovenplaten met bakpapier. Snijd de ongeschilde aardappelen in dikke frietjes. Meng ze met 4 el olijfolie, 1 el gerookte paprika en 6 takjes geriste tijm. Schik ze naast elkaar op een ovenplaat en schuif ze in de oven. Snijd de wortelen schuin in dikke schijfjes (ongeschild als ze bio zijn). Meng ze met 2 el olijfolie, verdeel ze over de andere ovenplaat en schuif ze ook in de oven. Reken 25 min. baktijd (dus 30 min. in totaal voor de frietjes).
2
Hak intussen de uien en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje in een stoofpan met 3 el olijfolie, het geperste teentje knoflook en 2 takjes tijm. Voeg 1 el komijn, peper, zout en de tomaten toe. Laat 15 min. Sudderen.
3
Kneed het gehakt met 1 el komijn en ½ el gerookte paprika. Breng verder op smaak. Rol het gehakt tot balletjes en bak ze kort goudbruin op een vrij hoog vuur, in een grote sauteerpan met de rest van de olijfolie. Overgiet de balletjes met de saus, zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
4
Kruid de wortelen en de frietjes lichtjes met fleur de sel. Voeg de wortelen toe in de sauteerpan met de balletjes, werk af met tijm en dien heel warm op.