⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenFrietjes in de schil en balletjes in tomatensaus
Delhaize logo
  • Frietjes in de schil en  balletjes in tomatensaus
    B

Frietjes in de schil en balletjes in tomatensaus

Frietjes in de schil en  balletjes in tomatensausB
Makkelijk
30-60 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g Bio varkensgehakt
  • 800 g aardappelen Nicola
  • 600 g biowortelen
  • 4 uien
  • 800 g gepelde tomatenblokjes (2 blikken)
  • 10 el olijfolie
  • 10 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 el gerookte paprika
  • 2 el komijnpoeder
  • peper
  • fleur de sel
  • 600 g Bio varkensgehakt
  • 800 g aardappelen Nicola
  • 600 g biowortelen
  • 4 uien
  • 800 g gepelde tomatenblokjes (2 blikken)
  • 10 el olijfolie
  • 10 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 el gerookte paprika
  • 2 el komijnpoeder
  • peper
  • fleur de sel

Begin met koken

: 40 min.
1
Verwarm de oven voor op 220°C en bedek 2 ovenplaten met bakpapier. Snijd de ongeschilde aardappelen in dikke frietjes. Meng ze met 4 el olijfolie, 1 el gerookte paprika en 6 takjes geriste tijm. Schik ze naast elkaar op een ovenplaat en schuif ze in de oven. Snijd de wortelen schuin in dikke schijfjes (ongeschild als ze bio zijn). Meng ze met 2 el olijfolie, verdeel ze over de andere ovenplaat en schuif ze ook in de oven. Reken 25 min. baktijd (dus 30 min. in totaal voor de frietjes).
2
Hak intussen de uien en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje in een stoofpan met 3 el olijfolie, het geperste teentje knoflook en 2 takjes tijm. Voeg 1 el komijn, peper, zout en de tomaten toe. Laat 15 min. Sudderen.
3
Kneed het gehakt met 1 el komijn en ½ el gerookte paprika. Breng verder op smaak. Rol het gehakt tot balletjes en bak ze kort goudbruin op een vrij hoog vuur, in een grote sauteerpan met de rest van de olijfolie. Overgiet de balletjes met de saus, zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
4
Kruid de wortelen en de frietjes lichtjes met fleur de sel. Voeg de wortelen toe in de sauteerpan met de balletjes, werk af met tijm en dien heel warm op.
1
Verwarm de oven voor op 220°C en bedek 2 ovenplaten met bakpapier. Snijd de ongeschilde aardappelen in dikke frietjes. Meng ze met 4 el olijfolie, 1 el gerookte paprika en 6 takjes geriste tijm. Schik ze naast elkaar op een ovenplaat en schuif ze in de oven. Snijd de wortelen schuin in dikke schijfjes (ongeschild als ze bio zijn). Meng ze met 2 el olijfolie, verdeel ze over de andere ovenplaat en schuif ze ook in de oven. Reken 25 min. baktijd (dus 30 min. in totaal voor de frietjes).
2
Hak intussen de uien en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje in een stoofpan met 3 el olijfolie, het geperste teentje knoflook en 2 takjes tijm. Voeg 1 el komijn, peper, zout en de tomaten toe. Laat 15 min. Sudderen.
3
Kneed het gehakt met 1 el komijn en ½ el gerookte paprika. Breng verder op smaak. Rol het gehakt tot balletjes en bak ze kort goudbruin op een vrij hoog vuur, in een grote sauteerpan met de rest van de olijfolie. Overgiet de balletjes met de saus, zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
4
Kruid de wortelen en de frietjes lichtjes met fleur de sel. Voeg de wortelen toe in de sauteerpan met de balletjes, werk af met tijm en dien heel warm op.
Nutritionele informatie
B
Energie: 839 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Gluten vrij
Kids
Lente,Zomer
Hoofdgerecht