1
Laat de witte bonen één dag op voorhand in koud water weken.
2
Snijd de volgende dag de geschilde wortelen, de courgette, de prinsessenboontjes en de ui in kleine blokjes (brunoise). Fruit ze 2 min. op een vrij hoog vuur in een stoofpan met de olijfolie. Overgiet ze met de bouillon en 5 dl water. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en verlaag het vuur tot het minimum. Houd de soep gedurende 1.30 u. net onder het kookpunt.
3
Voeg de uitgelekte witte bonen, de tijm en de oregano toe, samen met de hele geschilde aardappelen. Verwarm nog 30 min. zonder deksel net onder het kookpunt.
4
Maak de pesto: houd enkele blaadjes basilicum apart en mix de rest in de hakmolen met de pijnboompitten. Voeg de olie en het geperste teentje knoflook toe. Mix opnieuw, giet in een kom en meng er de geraspte parmigiano onder.
5
Haal de aardappelen uit de soep en strooi er de pasta in. Laat 5 min. sudderen zoals aangeduid op de verpakking. Plet de aardappelen met een beetje bouillon en bind er de soep mee (voeg eventueel water toe om ze vloeibaarder te maken). Voeg de geraspte parmigiano toe, breng verder op smaak en haal de pan van het vuur.
6
Dien de minestrone heet op en geef er de pesto apart bij.
1
Laat de witte bonen één dag op voorhand in koud water weken.
2
Snijd de volgende dag de geschilde wortelen, de courgette, de prinsessenboontjes en de ui in kleine blokjes (brunoise). Fruit ze 2 min. op een vrij hoog vuur in een stoofpan met de olijfolie. Overgiet ze met de bouillon en 5 dl water. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en verlaag het vuur tot het minimum. Houd de soep gedurende 1.30 u. net onder het kookpunt.
3
Voeg de uitgelekte witte bonen, de tijm en de oregano toe, samen met de hele geschilde aardappelen. Verwarm nog 30 min. zonder deksel net onder het kookpunt.
4
Maak de pesto: houd enkele blaadjes basilicum apart en mix de rest in de hakmolen met de pijnboompitten. Voeg de olie en het geperste teentje knoflook toe. Mix opnieuw, giet in een kom en meng er de geraspte parmigiano onder.
5
Haal de aardappelen uit de soep en strooi er de pasta in. Laat 5 min. sudderen zoals aangeduid op de verpakking. Plet de aardappelen met een beetje bouillon en bind er de soep mee (voeg eventueel water toe om ze vloeibaarder te maken). Voeg de geraspte parmigiano toe, breng verder op smaak en haal de pan van het vuur.
6
Dien de minestrone heet op en geef er de pesto apart bij.