Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Delhaize logo
  • Minestrone
    A

Minestrone

MinestroneA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 2 wortelen
  • 1 courgette
  • 150 g sperziebonen
  • 100 g witte bonen
  • 1 ui
  • 3 bloemige aardappelen
  • 200 g pasta ‘L’Alfabeto’ Armando
  • 1 el geraspte parmigiano
  • 5 dl groentebouillon Fundo
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes oregano
  • peper
  • 50 g pijnboompitten (voor de pesto)
  • 50 g Parmezaanse kaas (voor de pesto)
  • 4 el olijfolie (voor de pesto)
  • 1 bussel basilicum (voor de pesto)
  • 1/2 teentje knoflook (voor de pesto)
  • 2 wortelen
  • 1 courgette
  • 150 g sperziebonen
  • 100 g witte bonen
  • 1 ui
  • 3 bloemige aardappelen
  • 200 g pasta ‘L’Alfabeto’ Armando
  • 1 el geraspte parmigiano
  • 5 dl groentebouillon Fundo
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes oregano
  • peper
  • 50 g pijnboompitten (voor de pesto)
  • 50 g Parmezaanse kaas (voor de pesto)

Begin met koken

: 30 min. + 2 u. kooktijd (+ 12 u. weektijd)
1
Laat de witte bonen één dag op voorhand in koud water weken.
2
Snijd de volgende dag de geschilde wortelen, de courgette, de prinsessenboontjes en de ui in kleine blokjes (brunoise). Fruit ze 2 min. op een vrij hoog vuur in een stoofpan met de olijfolie. Overgiet ze met de bouillon en 5 dl water. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en verlaag het vuur tot het minimum. Houd de soep gedurende 1.30 u. net onder het kookpunt.
3
Voeg de uitgelekte witte bonen, de tijm en de oregano toe, samen met de hele geschilde aardappelen. Verwarm nog 30 min. zonder deksel net onder het kookpunt.
4
Maak de pesto: houd enkele blaadjes basilicum apart en mix de rest in de hakmolen met de pijnboompitten. Voeg de olie en het geperste teentje knoflook toe. Mix opnieuw, giet in een kom en meng er de geraspte parmigiano onder.
5
Haal de aardappelen uit de soep en strooi er de pasta in. Laat 5 min. sudderen zoals aangeduid op de verpakking. Plet de aardappelen met een beetje bouillon en bind er de soep mee (voeg eventueel water toe om ze vloeibaarder te maken). Voeg de geraspte parmigiano toe, breng verder op smaak en haal de pan van het vuur.
6
Dien de minestrone heet op en geef er de pesto apart bij.
1
Laat de witte bonen één dag op voorhand in koud water weken.
2
Snijd de volgende dag de geschilde wortelen, de courgette, de prinsessenboontjes en de ui in kleine blokjes (brunoise). Fruit ze 2 min. op een vrij hoog vuur in een stoofpan met de olijfolie. Overgiet ze met de bouillon en 5 dl water. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en verlaag het vuur tot het minimum. Houd de soep gedurende 1.30 u. net onder het kookpunt.
3
Voeg de uitgelekte witte bonen, de tijm en de oregano toe, samen met de hele geschilde aardappelen. Verwarm nog 30 min. zonder deksel net onder het kookpunt.
4
Maak de pesto: houd enkele blaadjes basilicum apart en mix de rest in de hakmolen met de pijnboompitten. Voeg de olie en het geperste teentje knoflook toe. Mix opnieuw, giet in een kom en meng er de geraspte parmigiano onder.
5
Haal de aardappelen uit de soep en strooi er de pasta in. Laat 5 min. sudderen zoals aangeduid op de verpakking. Plet de aardappelen met een beetje bouillon en bind er de soep mee (voeg eventueel water toe om ze vloeibaarder te maken). Voeg de geraspte parmigiano toe, breng verder op smaak en haal de pan van het vuur.
6
Dien de minestrone heet op en geef er de pesto apart bij.
Nutritionele informatie
A
Per portie: Energie: 477 kcal - Vetten: 20 g - Koolhydraten: 48 g - Vezels: 11 g - Eiwitten: 20 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 477 kcal - Vetten: 20 g - Koolhydraten: 48 g - Vezels: 11 g - Eiwitten: 20 g
Italiaans
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
2 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
Courgette
Delhaize Courgette
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Groene bonen | Extra fijn
Hak Groene bonen | Extra fijn
180 gr
2de tegen -50%
3
05
Witte bonen | Tomatensaus
Hak Witte bonen | Tomatensaus
180 gr
2de tegen -50%
1
99
Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
1+1 gratis
4
69
Pizzadeeg | Vers
Delhaize Pizzadeeg | Vers
260 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes
Knorr Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes
120 gr
3+1 gratis
2
25
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
5 gr
-10% voor 3
2
95
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
90 gr
6
39
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
-10% voor 3
3
35
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€37,48