1
Verwarm de oven voor op 160°C. Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Schil de wortelen. Snijd de courgette overlangs in 8 partjes en ontpit ze. Bekleed de ovenplaat met bakpapier en schik er alle groenten op. Besprenkel ze met 3 el olijfolie, bestrooi ze met de geraspte parmigiano en kruid ze met peper. Voeg 3 takjes tijm, rozemarijn en oregano toe waarvan je de blaadjes hebt afgerist. Schuif de ovenplaat in het onderste deel van de oven.
2
Leg de rosbief in een ovenschaal. Masseer het vlees met 1 el olijfolie, 2 takjes tijm, rozemarijn en oregano. Schuif de ovenschaal boven de groenten in de oven en bak alles 20 min.
3
Maak de pesto: hak de pijnboompitten in de hakmolen en mix er dan ook de rucola en de helft van de olijfolie bij. Voeg het basilicum toe, samen met de rest van de olie, en mix opnieuw fijn. Giet de pesto in een kom en roer er de geraspte parmigiano onder, zonder verder te kruiden.
4
Haal de rosbief uit de oven, verhoog de temperatuur tot 210°C en laat de groenten nog 10 min. in het midden van de oven bakken.
5
Bak intussen de rosbief rondom goudbruin op een hoog vuur, in een braadpan met 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Draai de rosbief om op een plank, bedek hem met aluminiumpapier, laat hem 5 min. rusten en snijd hem in sneetjes. Serveer met de (lichtjes gezouten) groenten en werk af met plukjes fijne basilicum. Geef er de pesto en krieltjes met tijm bij.
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Schil de wortelen. Snijd de courgette overlangs in 8 partjes en ontpit ze. Bekleed de ovenplaat met bakpapier en schik er alle groenten op. Besprenkel ze met 3 el olijfolie, bestrooi ze met de geraspte parmigiano en kruid ze met peper. Voeg 3 takjes tijm, rozemarijn en oregano toe waarvan je de blaadjes hebt afgerist. Schuif de ovenplaat in het onderste deel van de oven.
2
Leg de rosbief in een ovenschaal. Masseer het vlees met 1 el olijfolie, 2 takjes tijm, rozemarijn en oregano. Schuif de ovenschaal boven de groenten in de oven en bak alles 20 min.
3
Maak de pesto: hak de pijnboompitten in de hakmolen en mix er dan ook de rucola en de helft van de olijfolie bij. Voeg het basilicum toe, samen met de rest van de olie, en mix opnieuw fijn. Giet de pesto in een kom en roer er de geraspte parmigiano onder, zonder verder te kruiden.
4
Haal de rosbief uit de oven, verhoog de temperatuur tot 210°C en laat de groenten nog 10 min. in het midden van de oven bakken.
5
Bak intussen de rosbief rondom goudbruin op een hoog vuur, in een braadpan met 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Draai de rosbief om op een plank, bedek hem met aluminiumpapier, laat hem 5 min. rusten en snijd hem in sneetjes. Serveer met de (lichtjes gezouten) groenten en werk af met plukjes fijne basilicum. Geef er de pesto en krieltjes met tijm bij.