Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenMimosasalade met gerookte zalm
Delhaize logo
  • Mimosasalade met gerookte zalm

Mimosasalade met gerookte zalm

Mimosasalade met gerookte zalm
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 dikke koffielepel mosterd met dragon
  • 1 bokaal artisjokharten op water (210 g, uitgelekt gewicht)
  • 6 eieren
  • bieslook
  • 200 g gerookte zalm in sneetjes
  • 8 el olijfolie
  • peper
  • 4 el wijnazijn
  • 1 zakje schoongemaakte sla naar keuze
  • 1 dikke koffielepel mosterd met dragon
  • 1 bokaal artisjokharten op water (210 g, uitgelekt gewicht)
  • 6 eieren
  • bieslook
  • 200 g gerookte zalm in sneetjes
  • 8 el olijfolie
  • peper
  • 4 el wijnazijn
  • 1 zakje schoongemaakte sla naar keuze

Begin met koken

1
Leg de eieren in een steelpan, bedek ze met koud water en breng aan de kook. Reken vanaf dan 9 min. kooktijd. Giet ze af en laat ze lang schrikken onder koud water.
2
Giet de azijn in een kleine bokaal, kruid met peper en zout, voeg de mosterd en de olie toe. Sluit de bokaal en schud goed.
3
Verdeel de gerookte zalm over de borden en voeg de in 4 gesneden artisjokharten toe en ook wat sla. Pel de hardgekookte eieren en snij ze doormidden.
4
Plet de eiwitten en eigelen afzonderlijk fijn met een vork. Verdeel over de borden.
5
Serveer koel en dien de vinaigrette apart op. Werk af met bieslook.
1
Leg de eieren in een steelpan, bedek ze met koud water en breng aan de kook. Reken vanaf dan 9 min. kooktijd. Giet ze af en laat ze lang schrikken onder koud water.
2
Giet de azijn in een kleine bokaal, kruid met peper en zout, voeg de mosterd en de olie toe. Sluit de bokaal en schud goed.
3
Verdeel de gerookte zalm over de borden en voeg de in 4 gesneden artisjokharten toe en ook wat sla. Pel de hardgekookte eieren en snij ze doormidden.
4
Plet de eiwitten en eigelen afzonderlijk fijn met een vork. Verdeel over de borden.
5
Serveer koel en dien de vinaigrette apart op. Werk af met bieslook.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Brunch
Diner
Lente,Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Dragon mosterd
1 dikke koffielepel

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Artisjokbodems
Delhaize Artisjokbodems
180 gr
2
59
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Kruiden | Bieslook
Santa Maria Kruiden | Bieslook
2 gr
-10% voor 3
2
95
Zalm | Gerookt | Bio
Delhaize Zalm | Gerookt | Bio
2 × 140 gr
-25%
Bio
    5
    99
    €7,99
    Ijsbergsla | Verpakt
    Delhaize Ijsbergsla | Verpakt
    1 st
    1
    09

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Smaakvol
    Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    €24,30