1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Snij de courgettes in de lengte in 2 en hol ze uit met een appelboor.
3
Kook ze gaar in gezouten kokend water.
4
Reken 3 min. kooktijd vanaf het hernemen van het kookpunt.
5
Neem ze voorzichtig uit het water met een schuimspaan.
6
Doe het gesneden broodkruim in een groot en smal recipiënt.
7
Voeg de melk toe, de eieren en het grofgesneden vruchtvlees van de courgettes.
8
Mix tot een gladde vulling.
9
Roer er 60 g Parmezaanse kaas onder, 50 g geschaafde amandelen en het basilicum.
10
Breng op smaak met peper en zout.
11
Smeer een ovenschotel in met olie, leg er de halve courgettes in en vul ze met het mengsel.
12
Bestrooi met Parmezaanse kaas en bak 15 min. in de oven.
13
Bestrooi met geschaafde amandelen en bak nog 15 min.
14
Dien warm op met deegwaren met een tomatensausje.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Snij de courgettes in de lengte in 2 en hol ze uit met een appelboor.
3
Kook ze gaar in gezouten kokend water.
4
Reken 3 min. kooktijd vanaf het hernemen van het kookpunt.
5
Neem ze voorzichtig uit het water met een schuimspaan.
6
Doe het gesneden broodkruim in een groot en smal recipiënt.
7
Voeg de melk toe, de eieren en het grofgesneden vruchtvlees van de courgettes.
8
Mix tot een gladde vulling.
9
Roer er 60 g Parmezaanse kaas onder, 50 g geschaafde amandelen en het basilicum.
10
Breng op smaak met peper en zout.
11
Smeer een ovenschotel in met olie, leg er de halve courgettes in en vul ze met het mengsel.
12
Bestrooi met Parmezaanse kaas en bak 15 min. in de oven.
13
Bestrooi met geschaafde amandelen en bak nog 15 min.
14
Dien warm op met deegwaren met een tomatensausje.