1
Doe rozijnen en abrikozenstukjes in een kom en bedek met kokend water.
2
Bak de fijngesnipperde ui en het vlees bruin op vrij hoog vuur in een grote braadpan met de olie; roer het gehakt los met een spatel. Neem van het vuur.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4
Verwijder de korst van het brood, snij het brood in stukjes en doe in de kom van de hakmolen; voeg 2 potjes yoghurt en 1 ei toe.
5
Laat fijn hakken tot een homogeen mengsel.
6
Doe bij het vlees, voeg de grofgeraspte appel toe en de uitgelekte rozijnen en abrikozen.
7
Meng goed met 2 eetlepels geschaafde amandelen, het citroensap en het kerriepoeder.
8
Breng op smaak met peper en zout.
9
Schep deze bereiding in een grote ovenschotel of in 4 à 6 kleine individuele ovenschotels. Bak 5 min. in de oven.
10
Meng de resterende yoghurt met 2 eieren, peper, zout en kurkuma. Giet over de schotel(s) en bak nog 15 min.
11
Bestrooi met geschaafde amandelen en peterselie (of koriander). Dien onmiddellijk op met basmatirijst en mangochutney.
1
Doe rozijnen en abrikozenstukjes in een kom en bedek met kokend water.
2
Bak de fijngesnipperde ui en het vlees bruin op vrij hoog vuur in een grote braadpan met de olie; roer het gehakt los met een spatel. Neem van het vuur.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4
Verwijder de korst van het brood, snij het brood in stukjes en doe in de kom van de hakmolen; voeg 2 potjes yoghurt en 1 ei toe.
5
Laat fijn hakken tot een homogeen mengsel.
6
Doe bij het vlees, voeg de grofgeraspte appel toe en de uitgelekte rozijnen en abrikozen.
7
Meng goed met 2 eetlepels geschaafde amandelen, het citroensap en het kerriepoeder.
8
Breng op smaak met peper en zout.
9
Schep deze bereiding in een grote ovenschotel of in 4 à 6 kleine individuele ovenschotels. Bak 5 min. in de oven.
10
Meng de resterende yoghurt met 2 eieren, peper, zout en kurkuma. Giet over de schotel(s) en bak nog 15 min.
11
Bestrooi met geschaafde amandelen en peterselie (of koriander). Dien onmiddellijk op met basmatirijst en mangochutney.