Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Delhaize logo
  • Lamsbobotie

Lamsbobotie

Lamsbobotie
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 320 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 700 g lamsgehakt
  • 3 el rozijnen
  • 3 el zachte droge abrikozen, in stukjes gesneden
  • 1 grote ui
  • 2 el olijfolie
  • 3 eieren
  • 2 sneetjes brood (groot normaal brood)
  • 1 appel
  • 4 el geroosterde geschaafde amandelen
  • 2 el citroensap
  • 1 kl kerriepoeder
  • 1/2 kl kurkuma
  • fijngesneden peterselie of koriander
  • peper
  • basmatirijst en mangochutney als bijgerecht
  • 320 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 700 g lamsgehakt
  • 3 el rozijnen
  • 3 el zachte droge abrikozen, in stukjes gesneden
  • 1 grote ui
  • 2 el olijfolie
  • 3 eieren
  • 2 sneetjes brood (groot normaal brood)
  • 1 appel
  • 4 el geroosterde geschaafde amandelen
  • 2 el citroensap
  • 1 kl kerriepoeder
  • 1/2 kl kurkuma
  • fijngesneden peterselie of koriander
  • peper

Begin met koken

1
Doe rozijnen en abrikozenstukjes in een kom en bedek met kokend water.
2
Bak de fijngesnipperde ui en het vlees bruin op vrij hoog vuur in een grote braadpan met de olie; roer het gehakt los met een spatel. Neem van het vuur.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4
Verwijder de korst van het brood, snij het brood in stukjes en doe in de kom van de hakmolen; voeg 2 potjes yoghurt en 1 ei toe.
5
Laat fijn hakken tot een homogeen mengsel.
6
Doe bij het vlees, voeg de grofgeraspte appel toe en de uitgelekte rozijnen en abrikozen.
7
Meng goed met 2 eetlepels geschaafde amandelen, het citroensap en het kerriepoeder.
8
Breng op smaak met peper en zout.
9
Schep deze bereiding in een grote ovenschotel of in 4 à 6 kleine individuele ovenschotels. Bak 5 min. in de oven.
10
Meng de resterende yoghurt met 2 eieren, peper, zout en kurkuma. Giet over de schotel(s) en bak nog 15 min.
11
Bestrooi met geschaafde amandelen en peterselie (of koriander). Dien onmiddellijk op met basmatirijst en mangochutney.
1
Doe rozijnen en abrikozenstukjes in een kom en bedek met kokend water.
2
Bak de fijngesnipperde ui en het vlees bruin op vrij hoog vuur in een grote braadpan met de olie; roer het gehakt los met een spatel. Neem van het vuur.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4
Verwijder de korst van het brood, snij het brood in stukjes en doe in de kom van de hakmolen; voeg 2 potjes yoghurt en 1 ei toe.
5
Laat fijn hakken tot een homogeen mengsel.
6
Doe bij het vlees, voeg de grofgeraspte appel toe en de uitgelekte rozijnen en abrikozen.
7
Meng goed met 2 eetlepels geschaafde amandelen, het citroensap en het kerriepoeder.
8
Breng op smaak met peper en zout.
9
Schep deze bereiding in een grote ovenschotel of in 4 à 6 kleine individuele ovenschotels. Bak 5 min. in de oven.
10
Meng de resterende yoghurt met 2 eieren, peper, zout en kurkuma. Giet over de schotel(s) en bak nog 15 min.
11
Bestrooi met geschaafde amandelen en peterselie (of koriander). Dien onmiddellijk op met basmatirijst en mangochutney.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Pasen
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Yoghurt | Natuur | Greek style| Bio
Pur Natur Yoghurt | Natuur | Greek style| Bio
700 gr
2de tegen -40%
Bio
    4
    99
    schenkel | Lam | Celtic
    Delhaize schenkel | Lam | Celtic
    2 × +/- 550 gr
    +/-€
    10
    44
    Rozijnen | Sultana
    Delhaize Rozijnen | Sultana
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    85
    Abrikozen | Zacht
    Delhaize Abrikozen | Zacht
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    29
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Broodjes | Glutenvrij
    Schär Broodjes | Glutenvrij
    2 × 350 gr
    2de tegen -50%
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    5
    49
    Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
    Delhaize Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
    850 gr
    Bio
      3
      69
      Amandelen | Geschaafd
      Delhaize Amandelen | Geschaafd
      200 gr
      4
      15
      Citroensap | Vitamin C
      Limmi Citroensap | Vitamin C
      12 cl
      1
      25
      Saus | Chinese curry
      Manna Saus | Chinese curry
      360 gr
      2de tegen -50%
      1
      19
      Kruiden | Kurkuma | Gemalen
      Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
      35 gr
      -10% voor 3
      3
      55
      Kruiden | Peterselie
      Santa Maria Kruiden | Peterselie
      8 gr
      -10% voor 3
      2
      95
      Rijst | Basmati
      Delhaize Rijst | Basmati
      4 x 125 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      19

      Reeds in je keuken

      Witte uien | Netje
      Delhaize Witte uien | Netje
      400 gr
      1
      69
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Kruiden | Peper | Smaakvol
      Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
      35 gr
      -10% voor 3
      4
      29
      Totaal:
      +/-€60,65