Productterugroeping:« Petit Sablé de Wissant van het merk Frères Bernard »Lees meer >

Recept zoekresultatenMet geitenkaas gevulde tomaten en broccolistoemp
Delhaize logo
  • Met geitenkaas gevulde tomaten en broccolistoemp
    B

Met geitenkaas gevulde tomaten en broccolistoemp

Met geitenkaas gevulde tomaten en broccolistoempB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 tomaten
  • 4 crottins de Chavignol
  • 600 g aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 1 broccoli
  • 10 cl lichte verse room
  • 1 el gehakte bieslook (facultatief)
  • 2 el paneermeel
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • zout
  • 1 el olijfolie
  • 4 tomaten
  • 4 crottins de Chavignol
  • 600 g aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 1 broccoli
  • 10 cl lichte verse room
  • 1 el gehakte bieslook (facultatief)
  • 2 el paneermeel
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • zout
  • 1 el olijfolie

Begin met koken

: 35 min
1
Snij de tomaten horizontaal doormidden en hol ze uit, maar bewaar het uitgeholde vruchtvlees. Kruid de binnenkant met zout en zet ze omgekeerd op een rooster zodat het vocht kan uitlekken.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3
Schil en snij de aardappelen in stukken. Leg ze in een kookpot en bedek ze volledig met koud water. Breng aan de kook, laat 10 min. koken. Maak de broccoliroosjes los, schil en snij de stengel in blokjes. Doe ze bij de aardappelen en laat alles nog 10 min. verder koken.
4
Snij intussen de kaasjes in kleine blokjes en doe ze in de beker van de mixer. Voeg ongeveer ¾ van het vruchtvlees van de tomaten toe en het geperste lookteentje. Mix tot een zacht, maar niet vloeibaar mengsel. Voeg de gehakte bieslook toe en kruid naar smaak met peper en zout.
5
Dep de binnenkant van de tomaten met keukenpapier droog en zet ze in een met olie ingesmeerde ovenschaal. Vul ze met het kaasmengsel en bestrooi ze vervolgens met wat paneermeel. Zet 15 min. in de oven.
6
Giet de gare aardappelen en broccoli af en doe ze opnieuw in de kookpot. Zet even op het vuur om ze lichtjes te laten drogen. Neem van het vuur, voeg de room toe en prak met de pureestamper. Kruid naar smaak met peper en zout.
7
Serveer alles warm.
1
Snij de tomaten horizontaal doormidden en hol ze uit, maar bewaar het uitgeholde vruchtvlees. Kruid de binnenkant met zout en zet ze omgekeerd op een rooster zodat het vocht kan uitlekken.
2
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3
Schil en snij de aardappelen in stukken. Leg ze in een kookpot en bedek ze volledig met koud water. Breng aan de kook, laat 10 min. koken. Maak de broccoliroosjes los, schil en snij de stengel in blokjes. Doe ze bij de aardappelen en laat alles nog 10 min. verder koken.
4
Snij intussen de kaasjes in kleine blokjes en doe ze in de beker van de mixer. Voeg ongeveer ¾ van het vruchtvlees van de tomaten toe en het geperste lookteentje. Mix tot een zacht, maar niet vloeibaar mengsel. Voeg de gehakte bieslook toe en kruid naar smaak met peper en zout.
5
Dep de binnenkant van de tomaten met keukenpapier droog en zet ze in een met olie ingesmeerde ovenschaal. Vul ze met het kaasmengsel en bestrooi ze vervolgens met wat paneermeel. Zet 15 min. in de oven.
6
Giet de gare aardappelen en broccoli af en doe ze opnieuw in de kookpot. Zet even op het vuur om ze lichtjes te laten drogen. Neem van het vuur, voeg de room toe en prak met de pureestamper. Kruid naar smaak met peper en zout.
7
Serveer alles warm.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 406; energie (kCal): 97; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 9,9; suikers (g): 2,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 354,24
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 406; energie (kCal): 97; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 9,9; suikers (g): 2,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 354,24
Vegetarisch
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tomaten | San Marzano
Delhaize Tomaten | San Marzano
2 × 500 gr
2
79
Geitenkaas | Rocamadour | AOC
Taste of Inspirations Geitenkaas | Rocamadour | AOC
4 × 2 x 35 gr
3
49
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
99
Broccoli
Delhaize Broccoli
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
1
35
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Paneermeel
Anco Paneermeel
200 gr
0
67
Look | Netje | Bio
Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr
Bio
    1
    29

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Peper | 5 Bessen
    Delhaize Kruiden | Peper | 5 Bessen
    40 gr
    1
    99
    Zout | Tafel | Naturel
    Jozo Zout | Tafel | Naturel
    1 kg
    1
    09
    Olijfolie | Extra vierge
    Cirio Olijfolie | Extra vierge
    75 cl
    1+1 gratis
    14
    99
    Totaal:
    €28,48