⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenRisotto met rucola, noten en mascarpone
Delhaize logo
  • Risotto met rucola, noten en mascarpone

Risotto met rucola, noten en mascarpone

Risotto met rucola, noten en mascarpone
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g arboriorijst
  • 100 g rucola
  • 15 cl droge witte wijn
  • 250 g mascarpone
  • 50 g gemengde noten
  • 1 blokje vetarme bouillon
  • geraspte parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • peper
  • zout
  • 250 g arboriorijst
  • 100 g rucola
  • 15 cl droge witte wijn
  • 250 g mascarpone
  • 50 g gemengde noten
  • 1 blokje vetarme bouillon
  • geraspte parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 10 min + 20 min kooktijd
1
Doe de olie in een stoofpot en fruit de fijngehakte ui 2 minuten op zacht vuur. Strooi er de rijst in, roer 2 minuten, voeg dan de witte wijn toe. Roer 30 seconden, voeg 60 cl warm water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook.
2
Verlaag het vuur tot het minimum, dek af en laat 20 minuten sudderen op heel zacht vuur.
3
Hak intussen de rucola en de noten grof.
4
Doe de rucola bij in de stoofpot, roer goed, breng op smaak met peper en zout en laat nog 2 minuten sudderen.
5
Dien meteen op, schep op elk bord een dikke eetlepel mascarpone en gehakte noten. Serveer er de parmezaan apart bij.
6
Heb je wat meer tijd, dan kan je de risotto op de traditionele manier bereiden. Voeg hiervoor de bouillon beetje bij beetje toe, steeds nadat de rijst de bouillon geabsorbeerd heeft.
1
Doe de olie in een stoofpot en fruit de fijngehakte ui 2 minuten op zacht vuur. Strooi er de rijst in, roer 2 minuten, voeg dan de witte wijn toe. Roer 30 seconden, voeg 60 cl warm water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook.
2
Verlaag het vuur tot het minimum, dek af en laat 20 minuten sudderen op heel zacht vuur.
3
Hak intussen de rucola en de noten grof.
4
Doe de rucola bij in de stoofpot, roer goed, breng op smaak met peper en zout en laat nog 2 minuten sudderen.
5
Dien meteen op, schep op elk bord een dikke eetlepel mascarpone en gehakte noten. Serveer er de parmezaan apart bij.
6
Heb je wat meer tijd, dan kan je de risotto op de traditionele manier bereiden. Voeg hiervoor de bouillon beetje bij beetje toe, steeds nadat de rijst de bouillon geabsorbeerd heeft.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
500 gr
3
39
Rucola
Delhaize Rucola
100 gr
1
29
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Mascarpone
Dilea Mascarpone
250 gr
2de tegen -50%
4
15
Mix | pinda-Cashewnoten
Delhaize Mix | pinda-Cashewnoten
165 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€24,64