1
Doe de olie in een stoofpot en fruit de fijngehakte ui 2 minuten op zacht vuur. Strooi er de rijst in, roer 2 minuten, voeg dan de witte wijn toe. Roer 30 seconden, voeg 60 cl warm water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook.
2
Verlaag het vuur tot het minimum, dek af en laat 20 minuten sudderen op heel zacht vuur.
3
Hak intussen de rucola en de noten grof.
4
Doe de rucola bij in de stoofpot, roer goed, breng op smaak met peper en zout en laat nog 2 minuten sudderen.
5
Dien meteen op, schep op elk bord een dikke eetlepel mascarpone en gehakte noten. Serveer er de parmezaan apart bij.
6
Heb je wat meer tijd, dan kan je de risotto op de traditionele manier bereiden. Voeg hiervoor de bouillon beetje bij beetje toe, steeds nadat de rijst de bouillon geabsorbeerd heeft.
1
Doe de olie in een stoofpot en fruit de fijngehakte ui 2 minuten op zacht vuur. Strooi er de rijst in, roer 2 minuten, voeg dan de witte wijn toe. Roer 30 seconden, voeg 60 cl warm water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook.
2
Verlaag het vuur tot het minimum, dek af en laat 20 minuten sudderen op heel zacht vuur.
3
Hak intussen de rucola en de noten grof.
4
Doe de rucola bij in de stoofpot, roer goed, breng op smaak met peper en zout en laat nog 2 minuten sudderen.
5
Dien meteen op, schep op elk bord een dikke eetlepel mascarpone en gehakte noten. Serveer er de parmezaan apart bij.
6
Heb je wat meer tijd, dan kan je de risotto op de traditionele manier bereiden. Voeg hiervoor de bouillon beetje bij beetje toe, steeds nadat de rijst de bouillon geabsorbeerd heeft.