Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGratin van kip met spinazie
Delhaize logo
  • Gratin van kip met spinazie
    A

Gratin van kip met spinazie

Gratin van kip met spinazieA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 700 g kippenboutfilets
  • 600 g diepgevroren bladspinazie
  • 30 cl bechamelsaus
  • 10 cl droge witte wijn
  • 100 g geraspte kaas "Gratin mix"
  • 1 kg family pack aardappelpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 15 g boter
  • 1 geraspte muskaatnoot
  • peper
  • zout
  • 700 g kippenboutfilets
  • 600 g diepgevroren bladspinazie
  • 30 cl bechamelsaus
  • 10 cl droge witte wijn
  • 100 g geraspte kaas "Gratin mix"
  • 1 kg family pack aardappelpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 15 g boter
  • 1 geraspte muskaatnoot
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min
1
Laat de spinazie lichtjes ontdooien in de microgolfoven, stoof de spinazie dan in 2 el olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur tot al het vocht verdampt is.
2
Snijd intussen de kip in blokjes. Verwarm de boter en de rest van de olie in een andere pan en bak de kippenblokjes op hoog vuur goudbruin. Voeg dan het geperste lookteentje toe, roer 1 min, overgiet met de witte wijn. Laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
3
Verwarm de ovengrill voor.
4
Neem de spinazie van het vuur en voeg een derde van de bechamelsaus toe. Breng op smaak met peper en zout en doe er een snufje nootmuskaat bij.
5
Verdeel de kip over 4 individuele ovenschaaltjes, bedek met de spinazie en giet er de rest van de bechamelsaus over. Bestrooi met geraspte kaas en laat enkele minuten gratineren onder de grill.
6
Verwarm intussen de puree in de microgolfoven (zie verpakking)
7
Serveer alles warm.
1
Laat de spinazie lichtjes ontdooien in de microgolfoven, stoof de spinazie dan in 2 el olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur tot al het vocht verdampt is.
2
Snijd intussen de kip in blokjes. Verwarm de boter en de rest van de olie in een andere pan en bak de kippenblokjes op hoog vuur goudbruin. Voeg dan het geperste lookteentje toe, roer 1 min, overgiet met de witte wijn. Laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
3
Verwarm de ovengrill voor.
4
Neem de spinazie van het vuur en voeg een derde van de bechamelsaus toe. Breng op smaak met peper en zout en doe er een snufje nootmuskaat bij.
5
Verdeel de kip over 4 individuele ovenschaaltjes, bedek met de spinazie en giet er de rest van de bechamelsaus over. Bestrooi met geraspte kaas en laat enkele minuten gratineren onder de grill.
6
Verwarm intussen de puree in de microgolfoven (zie verpakking)
7
Serveer alles warm.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 490; energie (kCal): 118; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 6,5; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 826,24
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 490; energie (kCal): 118; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 6,5; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 826,24
Gluten vrij
Kids
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

aardappelzetmeel
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bouten | Kip | Bio
Delhaize Bouten | Kip | Bio
2 × +/- 600 gr
Bio
    +/-€
    7
    97
    Spinazie | Room | Bokaal
    Hak Spinazie | Room | Bokaal
    2 × 345 gr
    2de tegen -50%
    3
    95
    Saus | Béchamel | Verse room | Licht
    Balade Saus | Béchamel | Verse room | Licht
    30 cl
    6
    49
    Somontano | Chardonnay
    Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
    37,5 cl
    2+1 gratis
    3
    99
    Pamesello 100G
    Pamesello Pamesello 100G
    100 gr
    3
    85
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    99

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    +/-€44,95