1
Laat de visfilets vooraf ontdooien.
2
Doe de in stukken gesneden aardappelen in een kookpot, bedek met koud water en breng aan de kook. Voeg de fijngesneden prei toe en laat alles ongeveer 15 min. koken.
3
Fruit intussen de geperste knoflook in de olie in een steelpan op een heel zacht vuur. Bestrooi met bloem, roer 30 sec, voeg dan de witte wijn al kloppend toe. Doe er ook het water bij en het verkruimelde bouillonblokje. Laat 5 min. op een heel zacht vuur sudderen.
4
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Giet een beetje saus op de bodem van een ovenschaal. Leg er de visfilets in één laag bovenop. Overgiet met de resterende saus.
5
Giet de aardappelen en de prei af, doe ze opnieuw in de kookpot (van het vuur). Voeg de melk en een beetje olie van de tomaten toe, prak alles zorgvuldig. Doe er dan de gehakte tomaten bij en breng op smaak met peper en zout.
6
Bedek de vis met de stoemp, bestrooi met paneermeel en zet 20 min. in de oven. Serveer warm.
1
Laat de visfilets vooraf ontdooien.
2
Doe de in stukken gesneden aardappelen in een kookpot, bedek met koud water en breng aan de kook. Voeg de fijngesneden prei toe en laat alles ongeveer 15 min. koken.
3
Fruit intussen de geperste knoflook in de olie in een steelpan op een heel zacht vuur. Bestrooi met bloem, roer 30 sec, voeg dan de witte wijn al kloppend toe. Doe er ook het water bij en het verkruimelde bouillonblokje. Laat 5 min. op een heel zacht vuur sudderen.
4
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Giet een beetje saus op de bodem van een ovenschaal. Leg er de visfilets in één laag bovenop. Overgiet met de resterende saus.
5
Giet de aardappelen en de prei af, doe ze opnieuw in de kookpot (van het vuur). Voeg de melk en een beetje olie van de tomaten toe, prak alles zorgvuldig. Doe er dan de gehakte tomaten bij en breng op smaak met peper en zout.
6
Bedek de vis met de stoemp, bestrooi met paneermeel en zet 20 min. in de oven. Serveer warm.