1
Doe het griesmeel en een snufje zout in een slakom en zeef er de bloem bovenop. Meng, roer er beetje bij beetje 2,7 dl water onder en kneed tot een homogeen en licht plakkerig deeg. Laat 45 min. op kamertemperatuur rusten.
2
Snipper de uien en fruit ze op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met het vlees en de helft van de olijfolie. Voeg de geperste teentjes knoflook toe, 4 takjes tijm, de ras el hanout en pimentpoeder naar eigen smaak. Roer het gehakt los met een spatel en bak tot alles mooi goudbruin is. Voeg het tomatenconcentraat toe en breng verder op smaak.
3
Verwarm de oven voor op 190°C. Bestuif het werkblad met bloem, kneed er het deeg op en verdeel het in 6 deegballen. Wrijf je handen goed in met olie om de deegballen met de vingers tot pannenkoeken van ± 20 cm diameter te pletten en uit te spreiden (gebruik vooral geen deegrol!). Leg ze één voor één in een warme braadpan en gril de onderkant heel lichtjes. Garneer het midden van een pannenkoek met 1⁄6 van de vleesbereiding en plooi de randen naar binnen (zonder de vulling volledig te bedekken). Maak 6 mahjeb op dezelfde manier en leg ze één voor één op het ovenrooster (bedek dit eerst met bakpapier). Schuif ze 10 min. in de oven.
4
Werk af met tijm en pimentpoeder. Dien warm op.
1
Doe het griesmeel en een snufje zout in een slakom en zeef er de bloem bovenop. Meng, roer er beetje bij beetje 2,7 dl water onder en kneed tot een homogeen en licht plakkerig deeg. Laat 45 min. op kamertemperatuur rusten.
2
Snipper de uien en fruit ze op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met het vlees en de helft van de olijfolie. Voeg de geperste teentjes knoflook toe, 4 takjes tijm, de ras el hanout en pimentpoeder naar eigen smaak. Roer het gehakt los met een spatel en bak tot alles mooi goudbruin is. Voeg het tomatenconcentraat toe en breng verder op smaak.
3
Verwarm de oven voor op 190°C. Bestuif het werkblad met bloem, kneed er het deeg op en verdeel het in 6 deegballen. Wrijf je handen goed in met olie om de deegballen met de vingers tot pannenkoeken van ± 20 cm diameter te pletten en uit te spreiden (gebruik vooral geen deegrol!). Leg ze één voor één in een warme braadpan en gril de onderkant heel lichtjes. Garneer het midden van een pannenkoek met 1⁄6 van de vleesbereiding en plooi de randen naar binnen (zonder de vulling volledig te bedekken). Maak 6 mahjeb op dezelfde manier en leg ze één voor één op het ovenrooster (bedek dit eerst met bakpapier). Schuif ze 10 min. in de oven.
4
Werk af met tijm en pimentpoeder. Dien warm op.