Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenHertenburgers met gemarineerde kool, appelen en zoeteaardappelhummus
Delhaize logo
  • Hertenburgers met gemarineerde kool, appelen en zoeteaardappelhummus
    A

Hertenburgers met gemarineerde kool, appelen en zoeteaardappelhummus

door Jeroen De Pauw
Hertenburgers met gemarineerde kool, appelen en zoeteaardappelhummusA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 700 g hertenballetjes
  • 1/2 spitskool
  • 25 g rucola
  • 2 appels
  • 2 takjes tijm
  • 4 hamburgerbroodjes met zwarte peper
  • 7 cl witte azijn
  • 2,5 el kristalsuiker
  • 200 g Sweet potato tahinidip Canapé
  • 20 g boter
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • 700 g hertenballetjes
  • 1/2 spitskool
  • 25 g rucola
  • 2 appels
  • 2 takjes tijm
  • 4 hamburgerbroodjes met zwarte peper
  • 7 cl witte azijn
  • 2,5 el kristalsuiker
  • 200 g Sweet potato tahinidip Canapé
  • 20 g boter
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 25 min. (+ 30 min. koeltijd)
1
Breng het water, de azijn en 1 ½ el suiker aan de kook. Snipper de kool heel fijn, doe hem in een slakom en besprenkel hem met het warme mengsel. Kruid met peper, zout en meng. Laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
2
Kneed ¼ van de hertenballetjes tot een burger en doe hetzelfde met de andere balletjes.
3
Schil de appelen en snijd ze in dikke schijfjes. Bak ze op een matig vuurtje goudbruin, in een braadpan met de boter, en bestrooi ze met de resterende suiker.
4
Verwarm een braadpan of een grill. Smeer de burgers in met olijfolie. Kruid ze met peper, zout en bestrooi ze met tijm. Gril ze kort aan de 2 kanten.
5
Open de broodjes en gril ze aan de kant van het kruim. Beleg ze met zoeteaardappeldip, leg er de burgers bovenop, dan appelschijfjes, uitgelekte kool en rucola. Tast meteen toe!
1
Breng het water, de azijn en 1 ½ el suiker aan de kook. Snipper de kool heel fijn, doe hem in een slakom en besprenkel hem met het warme mengsel. Kruid met peper, zout en meng. Laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
2
Kneed ¼ van de hertenballetjes tot een burger en doe hetzelfde met de andere balletjes.
3
Schil de appelen en snijd ze in dikke schijfjes. Bak ze op een matig vuurtje goudbruin, in een braadpan met de boter, en bestrooi ze met de resterende suiker.
4
Verwarm een braadpan of een grill. Smeer de burgers in met olijfolie. Kruid ze met peper, zout en bestrooi ze met tijm. Gril ze kort aan de 2 kanten.
5
Open de broodjes en gril ze aan de kant van het kruim. Beleg ze met zoeteaardappeldip, leg er de burgers bovenop, dan appelschijfjes, uitgelekte kool en rucola. Tast meteen toe!
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 153 kcal - Vetten: 6,7 g - Koolhydraten: 10,8 g - Vezels: 4,7 g - Eiwitten: 10 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 153 kcal - Vetten: 6,7 g - Koolhydraten: 10,8 g - Vezels: 4,7 g - Eiwitten: 10 g
Frans
Eindejaar
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Hert
700 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Witte kool
Delhaize Witte kool
1 st
1
69
Rucola | Rode biet
Delhaize Rucola | Rode biet
75 gr
1
79
Jonagold | 6ST
Delhaize Jonagold | 6ST
900 gr
2
19
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Hamburgerbroodje | Met sesamtopping | Bio
Delhaize Hamburgerbroodje | Met sesamtopping | Bio
2 × 4 x 50 gr
2de tegen -50%
Bio
    3
    39
    Azijn | Witte wijn
    Delhaize Azijn | Witte wijn
    50 cl
    1
    69
    Suiker | Ultrafijne korrel
    Tienen-Tirlemont Suiker | Ultrafijne korrel
    1 kg
    2
    05
    Zoete aardappel | Kubus
    Delhaize Zoete aardappel | Kubus
    300 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    1
    19
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    €22,52