1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de speksneetjes in 8. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de stukjes spek over op en bak ze ± 8 min. (houd ze in het oog) tot ze krokant zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
2
Fruit intussen de fijngehakte ui en de geperste teentjes knoflook op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de tijm en de helft van de olijfolie. Voeg de rijst na 5 min. toe en meng 2 min. Giet er de witte wijn bij, laat 2 min. sudderen en voeg dan 7,5 dl warm water toe, samen met de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, zet het deksel halfopen op de pan en laat 18 min. pruttelen.
3
Snipper intussen de champignons en fruit ze op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de rest van de olijfolie. Haal ze van het vuur zodra het water volledig verdampt is en de champignons mooi goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
4
Spoel de erwtjes onder warm water. Voeg ze in de stoofpan met de rijst toe, samen met de boter in stukken, en haal de pan van het vuur. Laat 2 min. rusten, met het deksel op de pan. Meng en breng verder op smaak.
5
Serveer de risotto in diepe borden. Verdeel er de champignons en de krokante spekstukjes over en dien meteen op.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de speksneetjes in 8. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de stukjes spek over op en bak ze ± 8 min. (houd ze in het oog) tot ze krokant zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
2
Fruit intussen de fijngehakte ui en de geperste teentjes knoflook op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de tijm en de helft van de olijfolie. Voeg de rijst na 5 min. toe en meng 2 min. Giet er de witte wijn bij, laat 2 min. sudderen en voeg dan 7,5 dl warm water toe, samen met de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, zet het deksel halfopen op de pan en laat 18 min. pruttelen.
3
Snipper intussen de champignons en fruit ze op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de rest van de olijfolie. Haal ze van het vuur zodra het water volledig verdampt is en de champignons mooi goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
4
Spoel de erwtjes onder warm water. Voeg ze in de stoofpan met de rijst toe, samen met de boter in stukken, en haal de pan van het vuur. Laat 2 min. rusten, met het deksel op de pan. Meng en breng verder op smaak.
5
Serveer de risotto in diepe borden. Verdeel er de champignons en de krokante spekstukjes over en dien meteen op.