1
Pel de ontdooide garnalen. Doe de pantsers en de koppen in een kookpot met de olijfolie. Hak het sjalotje, de citroengrasstengels, de ontpitte rode peper, de gember, de knoflook en de koriandersteeltjes grof. Voeg alles toe in de kookpot en fruit 2 min. op een vrij hoog vuur. Voeg het water toe, de verkruimelde bouillonblokjes, de honing, de fish sauce en de sojasaus. Breng aan de kook en laat ± 10 min. op een matig vuurtje inkoken.
2
Verwijder intussen het darmkanaaltje uit de garnalen. Snipper de sluimererwten, de paprika’s en de rode uien fijn.
3
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
4
Giet de bouillon door een puntzeef en druk goed aan. Breng de gefilterde bouillon aan de kook met de kokosmelk. Voeg de groenten toe, samen met de garnalen, en laat 5 min. pruttelen. Houd de kooktijd goed in het oog: de groenten moeten nog krokant zijn en de garnalen net gaar.
5
Serveer met de rijst in diepe borden en bestrooi met korianderplukjes. Laat je meeslepen naar verre bestemmingen…
1
Pel de ontdooide garnalen. Doe de pantsers en de koppen in een kookpot met de olijfolie. Hak het sjalotje, de citroengrasstengels, de ontpitte rode peper, de gember, de knoflook en de koriandersteeltjes grof. Voeg alles toe in de kookpot en fruit 2 min. op een vrij hoog vuur. Voeg het water toe, de verkruimelde bouillonblokjes, de honing, de fish sauce en de sojasaus. Breng aan de kook en laat ± 10 min. op een matig vuurtje inkoken.
2
Verwijder intussen het darmkanaaltje uit de garnalen. Snipper de sluimererwten, de paprika’s en de rode uien fijn.
3
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
4
Giet de bouillon door een puntzeef en druk goed aan. Breng de gefilterde bouillon aan de kook met de kokosmelk. Voeg de groenten toe, samen met de garnalen, en laat 5 min. pruttelen. Houd de kooktijd goed in het oog: de groenten moeten nog krokant zijn en de garnalen net gaar.
5
Serveer met de rijst in diepe borden en bestrooi met korianderplukjes. Laat je meeslepen naar verre bestemmingen…