1
Laat de kikkererwten uitlekken en dompel ze in een kookpot kokend water. Kook ze 5 min., giet ze af en laat ze in koud water weken om ze nadien gemakkelijk te kunnen pellen.
2
Snijd de butternut in kleine blokjes en fruit ze 5 min., in een braadpan met de helft van de olijfolie. Doe ze in de beker van de mixer, samen met de gepelde kikkererwten, de tahini, het sap van de citroen, de kurkuma, zout en chili naar eigen smaak. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp boven de beker. Giet er nog koud water bij en mix tot een homogene hummus.
3
Gril de sesamzaadjes, de bruine lijnzaadjes en 1 snufje chilipoeder gedurende 2 à 3 min. zonder toevoeging van vetstof in een hete braadpan, tot ze mooi kleuren.
4
Dresseer de hummus en werk af met de koriander, de zaadjes en een scheutje olijfolie. Serveer bij het aperitief, met geroosterd naanbrood. Ook super als beleg op sandwiches, bij een slaatje, in samosa’s ...
1
Laat de kikkererwten uitlekken en dompel ze in een kookpot kokend water. Kook ze 5 min., giet ze af en laat ze in koud water weken om ze nadien gemakkelijk te kunnen pellen.
2
Snijd de butternut in kleine blokjes en fruit ze 5 min., in een braadpan met de helft van de olijfolie. Doe ze in de beker van de mixer, samen met de gepelde kikkererwten, de tahini, het sap van de citroen, de kurkuma, zout en chili naar eigen smaak. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp boven de beker. Giet er nog koud water bij en mix tot een homogene hummus.
3
Gril de sesamzaadjes, de bruine lijnzaadjes en 1 snufje chilipoeder gedurende 2 à 3 min. zonder toevoeging van vetstof in een hete braadpan, tot ze mooi kleuren.
4
Dresseer de hummus en werk af met de koriander, de zaadjes en een scheutje olijfolie. Serveer bij het aperitief, met geroosterd naanbrood. Ook super als beleg op sandwiches, bij een slaatje, in samosa’s ...